Szukana fraza: Autor: Beata Mateuszczyk <b...@g...pl>
Znaleziono: 748 wiadomości
2004-08-04 07:28:28 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
Zrobiłam na sobotniego grilla sałatkę z brokułów z fetą wg przepisu cherokee. Dałam do sosu duży ząbek czosnku. Trochę się bałam, że dla pań będzie zbyt czosnkowa. Ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zrobilam salatke2004-08-04 09:00:24 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
pamana wrote: >>Zrobiłam na sobotniego grilla sałatkę z brokułów z fetą wg przepisu >>cherokee. > > > ja chce tez przepis !!!pliz > pzdr > p. Wklejam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zrobilam salatke2004-08-04 14:30:12 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
Anet wrote: > > Nie wiem jak to będzie smakowało z tym sosem powyżej (ale pewnie będzie), > ja dodaje obrane ze skórki, przyrumienione na patelni migdały pokrojone w > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: polska kuchnia powojenna - epoka gierkowska2004-08-12 15:52:04 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
eM wrote: > > Dziekuje! Zwlasza za te ogorki kiszone, prosto z gazety :-) > > eM Ja w latach siedemdziesiątych byłam małym brzdącem. Może dlatego pamiętam tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: borówka amerykanska - przepisy poszukiwane :)2004-08-13 16:15:13 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
Joa wrote: > ja mam na działce dwa drzewka borówki,wiem,ze juz jest za późno bo juz cos z > nich zrobiłąs, nie nadaja sie one do jedzenia na surowo,bo sa dosc cierpkie > w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mrozić czy suszyć?2004-08-13 17:08:01 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
SabAda wrote: > > - czy to był program Makłowicza? Powiedział też tam, że sprzedawane grzyby > są mrożone w bardzo niskich temperaturach (na początku) - jakich nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: węgierki - dostępność - warszawa2004-09-20 20:54:39 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
myrdhin wrote: > Witajcie Drogie Kucharki i Drodzy Kucharze, > Mam kupic sliwki na powidla wszedzie widze rozne fioletowe odmiany, > najpopularniejsza jest chyba Dabrowiecka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: orzechy włoskie - co robic? twardy orzech do zgryzienia ;-)2004-10-05 16:52:40 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
eM wrote: > > PS. Sasiadka rodzicow posadzila drzewko mizerote, a po dwoch latach > (chyba, znaczy bardzo szybko), orzechow bylo mnostwo! Tu pytanie do > prawnikow, czy jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?2004-10-07 17:55:30 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
ET wrote: > Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z > półkruchego ciasta? Farsz a'la chińszczyzna. Warzywa pokrojone w słupki, podsmażone z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?2004-10-08 10:40:25 | Beata Mateuszczyk inne posty tego autora
cherokee wrote: > > U mnie ostatnio tez samosy sa na topie - z farszem z pieczarek i > cebulki, doprawione curry. I barszczyk z duza ilościa czosnku:P > > cherokee ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia