Szukana fraza: Autor: czeremcha <1...@g...com>
Znaleziono: 762 wiadomości
2012-02-27 09:40:38 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 10:29, Lebowski <lebowski@*****.net> wrote: > Loj? Co to jest loj? T http://pl.foodlexicon.org/r0000350.php Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz2012-02-27 10:01:21 | czeremcha inne posty tego autora
W tradycji od Bugu na wschód pierogi czyli pielmieni - jeśli są z mięsem, robi się z mięsem surowym. To niekoniecznie muszą być kołduny. Mięso gotowane i mięso surowe w farszu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Godnosc Matki Polki2012-02-27 10:48:49 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 11:26, zażółcony <r...@c...pl> wrote: > Tyle, że OFE grajace akcjami to też nie jest specjalnie ciekawe > rozwiązanie - z punktu widzenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.psychologia
Re: Farsz2012-02-27 10:37:22 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 11:12, Bbjk <b...@q...pl> wrote: > Nie widzę pytania źródłowego, więc może i o pierogi dowolne, byle były z > baraniną i z Litwy. "Moja babcia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz2012-02-27 13:10:48 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 13:35, Lebowski <lebowski@*****.net> wrote: > Ciasto pierogow ugotuje sie po jakichs 10-15 minutach i w tym czasie > zdazy sie tez ugotowac surowy farsz miesny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz2012-02-27 13:36:35 | czeremcha inne posty tego autora
A pulpety ile się gotują? Taki pulpet to jak farsz z 4-5 pierogów, więc... Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz2012-02-27 14:36:36 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 14:50, Lebowski <lebowski@*****.net> wrote: > No pulpety faktycznie jakies z 10-15 minut, ale kupuje sie je juz ugotowane. A ja nie kupuję, tylko robię. I gotują ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Farsz2012-02-27 14:39:36 | czeremcha inne posty tego autora
On 27 Lut, 15:34, Anai <a...@g...pl> wrote: > Nie znoszę takich typowych pierogów z mięsem (czyt. z płuckami) Co dom, to nazwa. Dla mnie - pierogi z mięsem - to z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: A jednak smalczyk!2012-02-27 14:42:57 | czeremcha inne posty tego autora
A ja piję mleko, bo je lubię, smażę różnie - w każdym razie nie palę oleju, a smalec to ja lubię na chlebie. I głęboko w nosie mam paniki na temat czego wolno, a czego nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: A jednak smalczyk!2012-02-27 14:45:59 | czeremcha inne posty tego autora
> - A sernik? > > - Jeýeli juý w ogóle jeúă coú sůodkiego, to sernik jest najzdrowszy, bo > zawiera duýo biaůka." Sernik z mleka ludzkiego, krowiego czy koziego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia