Szukana fraza: Autor: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Znaleziono: 59 wiadomości
2017-06-15 14:13:12 | tandoori.curry inne posty tego autora
Bardzo dobre. (z rabarbarem :) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Jak zrobić perfekcyjną jajecznicę ?2017-06-16 19:24:19 | tandoori.curry inne posty tego autora
Oczywiście rozumiem że dla każdego ta perfekcja oznacza coś innego )) Zazwyczaj robię klasycznie tzn boczek i szczypiorek. I to jest OK jak dla mnie. Chodzi mi w tym przypadku o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Chłodnik na gorące dni2017-06-22 09:41:14 | tandoori.curry inne posty tego autora
Zbliżają sie upały. W tym czasie czesto przyrządzam kwaśny chłodnik oparty na kefirze z dodatkiem cebulki dymki i odrobiny mięty. Macie może jakiś wypróbowany przepis ? Jadłem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chłodnik na gorące dni2017-06-22 13:10:55 | tandoori.curry inne posty tego autora
Fajny przepis. Dzięki ! ) to co mi się szczególnie podoba w przepisach które mi podesłałes to np: .....Posolić, aby surowizna z nich wyszła,..... albo .....i jeszcze trochę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chłodnik na gorące dni2017-06-22 16:35:59 | tandoori.curry inne posty tego autora
Xl Dzieki za skrupulatny opis chłodnika/jajecznicy. Wbrew pozorom na moim poziomie jest to ważne. Co do chłodnika to sorry że sie czepiam ale mięso z mlekiem czy to jest OK ? Jakos mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chłodnik na gorące dni2017-06-24 08:54:29 | tandoori.curry inne posty tego autora
Jak zwykle strzał w dziesiątkę ! ) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem2017-06-29 16:26:45 | tandoori.curry inne posty tego autora
Oto przepis który już nie pamiętam skąd mam. Zawsze wychodzi nawet takim amatorom jak ja )) Może komuś się przyda. pozdrawiam 4 kotlety 1 cm na grubość (może być np karkówka ) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem2017-06-29 18:28:43 | tandoori.curry inne posty tego autora
OK. Rozumiem. Margaryna nie. Następnym razem spróbuję z masłem. Na pewno będzie lepsze.)) > Od razu, na wstępie, wywal z przepisu margarynę! > Ona nadaje się tylko do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem2017-06-30 19:06:34 | tandoori.curry inne posty tego autora
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie uwagi ale po co w takim razie dodaje się masło skoro jest olej ? Rozumiem że to nieco zmienia smak.. a poza tym ? [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem2017-07-01 20:08:22 | tandoori.curry inne posty tego autora
Nie wiedziałem. Dziękuję On 01.07.2017 17:49, Stokrotka wrote: >> ...po co w takim razie dodaje >> się masło skoro jest olej ? > > Masło daje coś w rodzaju ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia