Szukana fraza: Autor: BasiaBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 718 wiadomości
2005-08-28 08:19:19 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik driada leśna napisał: > Mój mąż jest łasuchem bardzo lubiącym wszelkiego rodzaju owoce, ciasta, > lody, smakołyki, czekoladki itd. Może polecilibyście mi jakiś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chałwa - troche inna.2005-08-31 10:54:34 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Sawi napisał: > Witam! > Od osoby bedacej na wakacjach w Bulgarii dostalem > chalwe - przywiozla 3, kazda inna w plastikowym > pojemniczku 500 gram. > Po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi pieczone2005-08-31 14:07:04 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Ania napisał: > Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane, > które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: palony drink i wciaganie jego opar - co to - jaki przepis?2005-09-03 07:27:02 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik fReLuZ napisał: > W knajpie widzialem jak kelner podawal drinka w ten sposob, ze w > kieliszek 50-siatki (nie wiem co to bylo), ktory stal na talerzyku > nakrywal ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sok z malin2005-09-08 21:26:36 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik BasiaBjk napisał: > Najlepszy worek zeznurkiem - :) To nie zezowaty nurek, ani knurek, tylko sznurek, ściągający worek. -- pa,BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?2005-09-09 06:41:57 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Dominik Jan Domin napisał: > W czymże tkwi rożnica między sokiem a przecierem? W konsystencjiże? -- pa, BasiaBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kwaszone śliwki Bajarki2005-09-11 07:29:41 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik dżdżownica napisał: >> Nie wykluczam, czasem zapraszam głodnych na żer. > Jak można być głodnym na kwaszone śliwki Bajarko? > Chyba tylko łakliwym. To ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zoladki z gesi...2005-09-14 20:44:12 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Marek W. napisał: > tak samo jak klasyczne flaki wołowe sie robi..tyle że drobiowe zoladki sie > gotuje > jako taki rosołek..po oczyszczeniu naturalnie...reszta ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Paprykarz2005-09-15 20:23:36 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Paulinka napisał: >>Co dalej? Jaki macie pomysł! >>Poproszę o światłe rady! >Paprykarz zdaje się > jest z ryżem. chyba szczeciński :) -- pa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: typ szarlotki szukam2005-09-17 09:38:25 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Chesky napisał: > nie sypana (z kasza manna), i nie na bazie ciasta kruchego.. > ta co jadlem bylo bardziej w kierunku 'lasagne', czyli > ciasto bylo bardziej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia