Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-09-07 12:08:57

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:dfmcc6$od7$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "suzi" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dfmbcv$nnk$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Kyllyan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:dflt7l$qvk$1@news.onet.pl...
>> >>> dziękuje wam ale pytałem o urządzenie elektryczne. Mam prąd w domu...
>>
>> wystarczy wiec zwykla elektryczna maszynka do mielenia miesa ktora nie
>> odziela soku od miaszu - u mnie w domu zdaje egzamin 100%
>> chyba ze potrzebujesz takiego co i obiera ze skorki? to nie znaju takiego
>>
>> pozdrawiam
>> suzi
>>
>>
> http://www.kansaswindpower.net/juicers.htm
>
> urządzenie prymitywne..i az wstyd że niedostepne w priwislanskim kraju..:(

Do kupienia czasem np. na Allegro (jestem szczęsliwym posiadaczem od
tygodnia)

Dominik Jan Domin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-09-07 13:13:30

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "Kyllyan" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

>>>
>>>
>> http://www.kansaswindpower.net/juicers.htm
>>
>> urządzenie prymitywne..i az wstyd że niedostepne w priwislanskim
>> kraju..:(
>
Urządzenie od wyciskania soków, a nie do produkcji przecierów.
niestety tylko sitko i kopyść ...;)

--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-09-08 00:06:44

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> szukaj wiadomości tego autora

"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote in
message news:dfmieb$upf$1@news.lublin.pl...
> http://www.fromsadtoraw.com/Pictures/RawKitchen/Juic
er.jpg

Tylko ze to cudo to je do robienia soku, pane Havranek. Przecier to nico inna
sprawa - pomidory bez skorek i bez duzej ilosci nasiennika (bo kwasnie.) Sitko i
kopysc to najlepsze metody (dobrze tez miec kucharke, ale to inna sprawa...)

--
><Uklony><eM eL><
><Dance, monkeys. Dance><



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-09-08 05:58:35

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "bebekot" <b...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Chciałbym kupić do domu jakieś niedrogie urządzenie do robienia przecieru
> pomidorowego. Jest teraz sezon, lubie zupy pomidorowe, poradźcie co mam
> kupić - mikser, coś wieloczynnościowego? Są takie elektryczne młynki jak do
> kawy ale podobno one za bardzo roztrzepują pomidory.
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/



Ja zawsze kroiłam pomidory i je podgotowywałam. Następnie przecierałam przez
sito (mam takie specjalne z korbką). W tym roku wsadziłam pomidory do mojego
robota kuchennego, ktory ma blender. Tym blenderem zmiksowałam pomidory.
Nastepnie włożyłam je do gara żeby zagotować a potem przecedziłam je przez
zwykłe sitko żeby nie było skórek.



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-09-08 10:21:32

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kyllyan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dfmp26$2gr$1@news.onet.pl...
>>>>
>>>>
>>> http://www.kansaswindpower.net/juicers.htm
>>>
>>> urządzenie prymitywne..i az wstyd że niedostepne w priwislanskim
>>> kraju..:(
>>
> Urządzenie od wyciskania soków, a nie do produkcji przecierów.
> niestety tylko sitko i kopyść ...;)

A czymże to się różni?? To ma w składzie sitko i mechaniczna kopyść w
kształcie ślimaka. W czymże tkwi rożnica między sokiem a przecierem?

Dominik Jan Domin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-09-08 13:17:41

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "Jacek" <j...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

bebekot,

a czy jest jakaś różnica w smaku? Otwórz 1 słoik, powiedz nam

Pzdr.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-09-08 18:03:57

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "bebekot" <b...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

> bebekot,
>
> a czy jest jakaś różnica w smaku? Otwórz 1 słoik, powiedz nam
>
> Pzdr.
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


Chodzi Ci o różnice między dwoma sposobami, które ja opisałam? Szczerze mówiąc
nie wydaje mi się. W tym roku włożyłam do blendera ze względu na wygode. Poza
tym robiłam ten przecier z przepisu z sieci. Dodałam cebule, rozmaryn, sól i
liście laurowe (w tamtym roku robiłam bez przypraw). Tegoroczny przecier jest o
wiele bardziej gęsty niż ten z zeszłego roku. Być moze dlatego, że dodałam
zmiksowaną cebulę a poza tym chyba część pestek i skórek zmiksowało się na
miazge i zostało w przecierze.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-09-09 06:16:57

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dfp3bf$5hr$1@news.onet.pl...
> W czymże tkwi rożnica między sokiem a przecierem?

W nazwie? ;-)

Qra


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-09-09 06:41:57

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Dominik Jan Domin napisał:

> W czymże tkwi rożnica między sokiem a przecierem?

W konsystencjiże?
--
pa, BasiaBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-09-09 12:37:36

Temat: Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

BasiaBjk napisał(a):
> Użytkownik Dominik Jan Domin napisał:
>
>> W czymże tkwi rożnica między sokiem a przecierem?
>
>
> W konsystencjiże?

Ni, w sposobie wytworzenia [soki sie wytłacza lub wiruje] i dodatkach
typu konserwant przy przecierze, który aby sie stać owym musi ulec
przetarciu.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatka z bialej kapusty [P]
wloskie hot-dogi
Guacamole-samo czy z czyms?
musztardy i keczupy
Ryba z mozarellą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »