« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-06 16:11:03
Temat: papryka marynowanaJesteśmy z żoną trakcie papryki. Ponieważ w zeszłym roku wyszła
rewelacyjnie podzielę się przepisem:
zalewa w proporcjach:
0,5 litra wody
10 dag cukru (niby dużo, ale tak ma być)
2 dag soli
100 ml octu 10%
ilości jak wyżej to tyle co nic (mniej więcej na 1 kg papryki) więc
trzeba zrobić odpowiednio więcej.
paprykę po wybraniu nasion i pokrojeniu upychamy w słoikach, dodając:
gorczycę (łyżka stołowa)
ziele angielskie (3 ziarenka)
pieprz (4 ziarenka)
koper (trochę, najlepiej z nasionami)
liść laurowy
czosnek (2 ząbki)
po czym zalewamy zalewą i wekujemy.
smacznego
--
Tomasz Dajczak
http://wobiektywie.republika.pl
Fotografia artystyczna i ślubna, Wrocław i Dolny Śląsk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-07 20:59:48
Temat: Re: papryka marynowana
Użytkownik "Tomasz Dajczak" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dfkf1h$355$1@news.onet.pl...
> Jesteśmy z żoną trakcie papryki. Ponieważ w zeszłym roku wyszła
> rewelacyjnie podzielę się przepisem:
>
> zalewa w proporcjach:
> 0,5 litra wody
> 10 dag cukru (niby dużo, ale tak ma być)
> 2 dag soli
> 100 ml octu 10%
.......
> Tomasz Dajczak
>
> http://wobiektywie.republika.pl
> Fotografia artystyczna i ślubna, Wrocław i Dolny Śląsk
Eee, lepsza kiszona.
Pozdrawiam Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |