Szukana fraza: Autor: "Dorota" <d...@o...pl>
Znaleziono: 451 wiadomości
2003-10-13 13:58:28 | Dorota*** inne posty tego autora
> mmm.. gazowane ogorki! Sa najlepsze! Lekko szczypią w język, super! > Niczym się nie przejmuj, tylko się ciesz. Jeśli są jeszcze twarde, to > gratuluję :) > My też ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?2003-10-13 18:46:21 | Dorota*** inne posty tego autora
> Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł > małe opakowanie. pracodawców. Nie znam brie taniego, ale camembert za 3,5 zł nie śmierdzi niczym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przeboje ziemniaczane.2003-10-14 08:59:23 | Dorota*** inne posty tego autora
Ziemniaki polane zesmażonym boczkiem i cebulką... Ziemniaki takie jak z kociołka: +marchewka, pietruszka, cebula, kapusta biała porwana na kawałki, mozna dodać też mięso (dowolne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: malinówka - z cukrem czy bez?2003-10-17 13:43:00 | Dorota*** inne posty tego autora
> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed zalaniem > wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc. > Ja dosypuję, zalewam spiritem. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [P] Herbata po rosyjsku (ciekawa)2003-10-17 13:50:57 | Dorota*** inne posty tego autora
> po rosyjsku i bez wodki ??? A tak sie juz napalilam... ;-) > Ja robię tak: Do kubka wkładam plaster pomarańczy i cytryny, ucieram z cukrem (można odrobinę waniliowego dodać) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Łazanki2003-10-19 14:05:27 | Dorota*** inne posty tego autora
> . Napiszcie, jak wyglądają > wasze doświadczenia i podajcie instrukcje jak to dokładnie się robi? Bardzo > chciałabym sama spróbować Gotuję poszatkowaną kapustę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb bez glutenu i drożdży??2003-10-19 16:30:13 | Dorota*** inne posty tego autora
Dorunia, jesteś pewna ,że Twoje dziecko ma uczulenie na drożdże, czy tak profilaktycznie unikasz? Nie próbowałam tych przepisów, napisz, jak się zdecydujesz je zrobić, czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb bez glutenu i drożdży??2003-10-20 12:45:24 | Dorota*** inne posty tego autora
> Wyobraźcie sobie że nagle z Waszego jadłospisu znika pieczywo Myśmy to przerabiali, ratowały nas sklepy z żywnością bezglutenową i staropolskie przepisy ;-) na np ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasta2003-10-24 16:30:06 | Dorota*** inne posty tego autora
> Robisz ciasto z tego*, dzielisz na dwie części, wykładasz na dwie > jednakowe blachy, smarujesz powidłem. **Ubijasz pianę z białek, pod > koniec ubijania dodajesz cukier, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [przepis] Lekarstwo na gardlo2003-10-26 08:11:57 | Dorota*** inne posty tego autora
> Skladniki: > zoltka > miod > sok cytrynowy > spirytus, lub wodka > Proporcje w/g indywidualnych upodoban W zasadzie robie podobne z piwem. Tyz dziala. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia