Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1521 wiadomości
2002-03-06 11:40:02 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Czesc ! > Dzisiaj bedzie taki wlasnie egzotyk, wolowinka juz sie szykuje... Z czasow > PL pamietam tylko ogorek kiszony i tak zawsze u nas jest, ale jakby tak cos > innego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaki ryż2002-03-07 08:36:43 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > Jaki użyć ryż do sałatki, taki aby się nie sklejał, proszę podać nazwę? > Dobry i dodaj parę kropli cytryny. > ;-) zdefiniuj proszę dobry ryż ;-) Waldek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest trufla?2002-03-07 08:40:49 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > Grzyby sa tak strasznie drogie > > > z racji tego ze wystepuja w malych ilosciach i nie jest je > latwo znalezc. > > > > a czy gdzies w polsce mozna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest trufla?2002-03-07 12:09:22 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > > We Warszawie są jakieś francuskie delikatesy, ale ceny szkoda > > > gadać, > > > podobno kilo trufli KILKA TYSIĘCY pln ;-o . > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z tym ajerkoniakiem?2002-03-07 14:46:43 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > (...) > > Z marmoladom juz robilem ale z takim plynnym... czy to sie czyms zageszcza? > > Ja to tylko jadłam i dobre było ;-) Nie wyglądało na zagęszczone. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kiełbasa w niemczech2002-03-08 09:48:14 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> no to pytanie do szanownych "współwygnańców" > czy można w tym cudnym kraju nabyć coś co choć trochę będzie przypominać > "naszą" prawdziwą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kiełbasa w niemczech2002-03-08 10:31:00 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > a jaka rasa? Mówisz o parówkach czy o nienadzwyczajnej? > > nordycka psia krew! > ;-) > > oczywiście chodzi mi o najzwyczajniejszą na świecie zwyczajną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wicher czyli OT2002-03-08 12:41:19 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > a dzięki - dla Niej też buzia ode mnie - nawet taka duża ;-) > > a pseudonim to niestety nie mój pomysł - bezczelnie zerżnięty z piosenki > > Farin Urlaub ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krótka historia słodkiego skondensowanego mleka2002-03-08 12:48:56 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > no to pojedź sobie do Kazachstanu, Mozambiku, Etiopii, Afganistanu albo > > Indii i tam pogadaj o ludzkiej głupocie i bezsensownej pazerności > > > > weź ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krótka historia słodkiego skondensowanego mleka2002-03-11 08:30:51 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Wlasnie. Ojciec jechal raz w miesiacu w delegacje do Duzego Miasta i > przywozil rarytasy, wieczorem z niecierpliwoscia czekalem na niego. Co > przywiezie: banany czy pomarancze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia