Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Edyta" <w...@p...onet.pl>
Znaleziono: 50 wiadomości





Re: Lasagne

2003-05-08 13:36:14 | Edyta inne posty tego autora

> Makaron wrzucam do wrzątku (osolonego z odrobiną oleju) i gotuje około 5 > minut, odcedzam i zalewam zimną wodą.... Mam jedno pytanie - jak to jest z tym makaronem, gotować ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Malutkie cebulki

2003-05-09 17:20:41 | Edyta inne posty tego autora

> > Wiecie moze gdzie w Warszawie mozna kupic malutkie cebulki? Takie malutkie Na pewno w sklepach z nasionami - z tym, że tam mogą być odpowiednio "zaipregnowane" ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: szparagi - pytania poczatkujacego ;)

2003-05-14 20:29:06 | Edyta inne posty tego autora

> Trzeba obciąć ten charakterystyczny czubeczek i ze 3 cm z drugiej strony. > Gotować w osolonej wodzie ok. 15 minut. > Także chyba musisz je "zdrowo" obrać po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

brokuły?

2003-07-03 12:45:29 | Edyta inne posty tego autora

Kupiłam brokuły. Czy jeżeli ugotuję je tak samo jak kalafiora w wodzie z dodatkiem soli i cukru wyjdą dobre? Ile minut tak mniej więcej je gotować? Czy podawać z bułką tartą z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

smalec z jabłkiem?

2003-07-13 21:34:46 | Edyta inne posty tego autora

Mam kawałek tłustego boczku. Chcę przetopić go na smalec, taki ze skwarkami. Gdzieś kiedyś słyszałam, że można dodać jabłko. Mam pytanie, ile tego jakbłka na miseczkę smalcu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: smalec z jabłkiem?

2003-07-13 22:13:39 | Edyta inne posty tego autora

> Zależy, jaką masz miskę :-)Zetrzeć na grubej tarce, razem z sokiem pod > koniec smażenia dodać, choć warto chyba by było też trochę słoninki utopić i > cebuli ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

czosnek w oleju - fermentacja?

2003-07-30 20:41:03 | Edyta inne posty tego autora

Znalazłam tutaj kilka tygodni temu przepis na czosnek w oleju. Zalałam ząbki czosnku i paprykę pokrojoną w paski olejem. Zamknęłam słoik. Po tygodniu otworzyłam słoik. Był ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

zimny sos do ziemniakow

2003-08-07 08:31:41 | Edyta inne posty tego autora

Dzisiaj na obiad chcę zrobic ziemniaki w mundurkach a do nich podać sos. I mam problem. Nad morzem sprzedaja takie gorące ziemniaki w folii aluminiowej i polewaja je roznymi sosami ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Wiśnie z nalewki

2003-08-21 07:57:20 | Edyta inne posty tego autora

> Po miesiącu czekania zlałem nalewkę wiśniową. Zrobiłam po raz pierwszy nalewkę. Trzymam ją w słoiku - czy powinna ona leżeć w cieniu czy w słońcu? - mam słoikiem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

sfermentowana nalewka?

2003-08-25 14:56:44 | Edyta inne posty tego autora

Tydzień temu zrobiłam nalewkę. Zalałam świeże maliny i wiśnie z kompotu spirytusem. Na pół litra spirytusu dałam pół kg cukru. Dzisiaj posmakowałam nalewkę, a ona jest tak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5