« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-30 20:41:03
Temat: czosnek w oleju - fermentacja?Znalazłam tutaj kilka tygodni temu przepis na czosnek w oleju. Zalałam ząbki
czosnku i paprykę pokrojoną w paski olejem. Zamknęłam słoik. Po tygodniu
otworzyłam słoik. Był szczelnie zamknięty, ale po otworzeniu zaczęły
wychodzić gazy, ten olej "bąbelkował". Po posmakowaniu papryka jest kwaśna.
Czy to się nadaje do jedzenia? Czy coś zrobiłam nie tak?
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-31 07:40:00
Temat: Re: czosnek w oleju - fermentacja?Nie znam tego przepisu, ale ja tam zwykle wszystko pasteryzuję....na
wszelki wypadek
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |