Szukana fraza: Autor: "Ula Dynowska" <u...@a...net>
Znaleziono: 190 wiadomości
2001-11-19 14:56:10 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> > :-)) z miodem powiadasz ??? > Jak moj bedzie smutny to tez go posypie :-)) > Nie - z karmelem. Moj tesc jest lakomczuchem i bardzo lubi moje torty :))) Ale lubi rownez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: rozpaprany ryz na slodko2001-11-20 13:44:45 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> No właśnie. Moje dziecięctwa zapałały miłością do takiego deserku rodem z > menu Cafe ZS, co to w środku jest rozpaprany ryż z jakimiś tam dodatkami. > Aha, Belrizo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest melasa ?2001-11-26 12:27:32 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> nie mylisz się, choć ja nie przepadam. Melasę można zastąpić od biedy > miodem, najlepiej z tych bardziej aromatycznych. Tak dla ciekawych: > 1. melasa chyba była w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest melasa ?2001-11-27 19:27:43 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> > no właśnie nie wiem. Moje pierniki, o ile nie zostały zażarte, > wytrzymują dość długo. Rekord wynosił trzy lata z hakiem, były zjadliwe > i zostały wcięte w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przyczyna zakalca?/Przepis na ciasto znowu2001-12-06 19:00:28 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> Nie wiem, dlaczego wam sie robi zakalec. Mnie sie nigdy nie zrobil. > Pieke w szklanej formie. Piec nie jest bardzo goracy. Jak tylko > upieczone (poltorej godziny), wyjmuje na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bary mleczne (mam nadzieje ze nie NTG)2001-12-11 22:53:23 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> Obecnie w bazie sa dane 148 barow. Baze mozna przegladac przez WWW, > ale tez przez SMS i (w przygotowaniu) przez e-mail (wiecej szczegolow > na stronie) > Och jej - jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
mrozone drożdze2001-12-15 12:53:11 | Ula Dynowska inne posty tego autora
Czy zamrozone drożdze po odmrożeniu jeszcze dzialaja? Właśnie zaczyniłam ciasto na racuchy.... Pozdrawiam - Ula [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mrozone drożdze2001-12-15 19:16:10 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> > Czy zamrozone drożdze po odmrożeniu jeszcze dzialaja? > > Właśnie zaczyniłam ciasto na racuchy.... > > > działają, działają - zupełnie jak nowe > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mielenie maku - pomocy2001-12-19 12:47:38 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> > > czy mozna go zmielic w jakis inny sposob? > > moze malakser? nie rozciapie go z kolei za bardzo? > > myślę, że się da. jeśli dobrze kojarzę to malakser ma ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pieczone mięsa2001-12-28 13:57:27 | Ula Dynowska inne posty tego autora
> Dziekuję,zwłaszcza Joannie Duszczyńskiej oraz Sassanach > za przepisy na schab ze śliwkami. Wyszedł rewelacyjny tylko, > że moja rodzina wszystkie śliwki wydłubała. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia