Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: sadyl <s...@p...onet.pl>
Znaleziono: 1539 wiadomości





Re: upominki dla znajomych Anglikow

2005-07-31 20:49:20 | sadyl inne posty tego autora

JerzyN wrote: > Nie bój bidy, to jakieś lokalne określenia, oni tam u góry jak zwykle > wyprzedzają resztę Polski. [wpływ polanki jak mniemam] O ja cież nie p...lę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co z nóg oprócz meduzy?

2005-07-31 21:32:55 | sadyl inne posty tego autora

"Ewa (siostra Ani) N." wrote: > Jezeli mi wyslesz telefon na priva (adres z reply-to :) to ci moge > powiedziec orzez telefon :) Dzięki. Będę pamiętał. W potrzebie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co z nóg oprócz meduzy?

2005-08-01 08:38:20 | sadyl inne posty tego autora

maf wrote: > Sa dwa rodzaje nozek, jedne krotkie do kolanka, to te przednie i waza do > 400g, oraz dluzsze (przypuszczam, ze tylne). ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ No ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 11:46:52 | sadyl inne posty tego autora

Wladyslaw Los wrote: > Mięso musi być martwe, by mógł się rozpocząć jego rozkład pod wpływem > enzymów. Natomiast niska temperatura zapobiega nadmiernemu rozwojowi > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 12:31:34 | sadyl inne posty tego autora

Tatiana wrote: > Wydaje mi się, że przy zamrożeniu enzymy na pewno nie działaja, jednak mięso > kruszeje niejako "mechanicznie". Masz na myśli rozrywanie przez lód ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 12:48:37 | sadyl inne posty tego autora

gonzo7 wrote: > pułtusza pozbawiona jest wnętrza Jeżeli ma niezerową grubość to ma jakieś wnętrze. Chodziło Ci o wnętrznosci? No nie - zabawa z wnętrznosciami to już ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 12:58:27 | sadyl inne posty tego autora

Tatiana wrote: > A to nei spodziwałam się, że ryby tez wymagają takiego traktowania. Przecież > mięso większości jest dużo delikatniejsze niż dużych zwierząt ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 13:00:33 | sadyl inne posty tego autora

Tatiana wrote: > Ale ja się nie dziwię Twopim > gustom, w końcu wiadomo, że żadna kobieta nie zgodzi się na krojenie, > marynowanie, smażenie, czy też duszenie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 14:23:33 | sadyl inne posty tego autora

Wladyslaw Los wrote: > Nigdy nie słyszałem, żeby ryby wymagały dorzewania. Ja takoż, dlatego rozmowa z gościem mnie trochę zaskoczyła. Ale to on ma przetwórnię, zajmuje się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina - mawynowanie

2005-08-03 14:54:50 | sadyl inne posty tego autora

Margola wrote: > Biorąc pod uwagę jakość jedzenia przygotowywanego na skalę przemysłową, jest > raczej odwrotnie... Skala przemysłowa ma swoją specyfikę, ale pewne rzeczy ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 80 ... 120 ... 129 . [ 130 ] . 131 ... 140 ... 154