Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z nóg oprócz meduzy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z nóg oprócz meduzy?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2005-08-01 07:45:06

Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Zajad" <z...@f...art.pl> wrote in message
news:dcjer8$2cc$1@inews.gazeta.pl...
> > Nozka swinska zapiekana:
> > 1 nóżka świńska (600g)
>
> Gdzies Ty widzial nozke 600g???
> Zajad
Sa dwa rodzaje nozek, jedne krotkie do kolanka, to te przednie i waza do
400g, oraz dluzsze (przypuszczam, ze tylne). Widzialem w sprzedazy takze
kolanka wieprzowe, sa bez kopytek i nie ma tam tych malutkich kostek.
Pozdrawiam
MarekF


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2005-08-01 08:38:20

Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

maf wrote:

> Sa dwa rodzaje nozek, jedne krotkie do kolanka, to te przednie i waza do
> 400g, oraz dluzsze (przypuszczam, ze tylne).
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

No są jeszcze dwie lewe i dwie prawe - co standardowej niezmutowanej
świni daje w sumie 8 nóg
:)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2005-08-01 17:26:52

Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"sadyl" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:42EDDF7C.8CA61435@poczta.onet.pl...
> maf wrote:
>
> > Sa dwa rodzaje nozek, jedne krotkie do kolanka, to te przednie i waza do
> > 400g, oraz dluzsze (przypuszczam, ze tylne).
> ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
>
> No są jeszcze dwie lewe i dwie prawe - co standardowej niezmutowanej
> świni daje w sumie 8 nóg
> :)
>
> sadyl
Slusznie zauwazyles, lewe, prawe.
Gdzies czytalem, ze lewa strona swini jest smaczniejsza.
Pozdr
MarekF


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2005-08-01 23:25:53

Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 1 Aug 2005 09:45:06 +0200, "maf" <m...@a...alpha.pl>
wrote:

>Sa dwa rodzaje nozek, jedne krotkie do kolanka, to te przednie i waza do
>400g, oraz dluzsze (przypuszczam, ze tylne). Widzialem w sprzedazy takze
>kolanka wieprzowe, sa bez kopytek i nie ma tam tych malutkich kostek.

Jest trez trzeci i czwarty rodzaj - trzeci to z maciory (wielki,
zylasty ale meduze z tego zrobisz od biedy, jak wodki nie zabraknie to
nie ma sprawy), czwarty to z knura - duzo samogonu trzeba miec zeby to
przelknac... Pamietam "golonke" najwyrazniej z knura - widelec dal sie
w toto wbic na dwa milimetry ale mimo ze "golonka" wazyla ze dwa kilo
spokojnie dawala sie na tym widelcu podniesc. Inna sprawa ze aroamtem
powalila toawarzystwo przy sasiednim stoliku.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wołowina na kwaśno
JAKI ROBOT KUCHENNY WARTO KUPIĆ??
ser i czekolada
wino jarzębinowe
jak zrobić kolorowe warstwy w caffe latte

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »