Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Znaleziono: 1261 wiadomości





Re: Kiszona kapusta - jak to jest w Niemczech?

2003-07-03 11:24:58 | Monika Biermann inne posty tego autora

> Problem jest z ogorkami kiszonymi, czasem mozna dostac, ale niezupelnie takie, > jak w Polsce. Szwagier ktory przepada za ogorkami importuje sobie z Polski w > hurtowych ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 12:13:26 | Monika Biermann inne posty tego autora

"> >Bigosem jak do tej pory wszystkich uraczam (robie pol na pol kiszona i > >swieza kapusta) - w takiej kompozycji jest to tu raczej nie znane - duzo > >roznych ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiszona kapusta - jak to jest w Niemczech?

2003-07-03 12:17:36 | Monika Biermann inne posty tego autora

Jak juz pisalam jest tez z winem (ale chyba talko w nazwie). Jak powiesz Sauerkraut to pewnie kupia najnormalniejsza i najtansza :-), bez zadnych wywijasow - jest jakas slodka kapusta ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 12:46:48 | Monika Biermann inne posty tego autora

Troche poszperalam po niemieckich str. co tu sie za typowo polskiego uwaza. Oczywiscie 1sze miejsce -bigos. Zurek jest tez czesto. No i znalazlam cos czego tu napewno jeszcze tak dobrze nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 12:49:56 | Monika Biermann inne posty tego autora

U mnie to juz tez troche czasu od harcerstwa ubylo. A kielbaski z ogniska i ziemniaki to byly pycha! Milo wspominam obozy harcerskie i "uszole" w namiotach wojskowych. Monika [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: brokuły?

2003-07-03 12:54:24 | Monika Biermann inne posty tego autora

Ja odcinam poszczegolne rozyczki, aby bylo szybciej ugotowane. Gotuje ok. 10-15 minut, aby byly "chrupiace" i tylko z sola. Ale jak kto lubi! Podaje z maselkiem i galka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 15:46:47 | Monika Biermann inne posty tego autora

Te "uszole" to takie robaczki, oficjalnie to to sie skorek pospolity nazywa: http://wiem.onet.pl/wiem/00c301.html U nas sie mowilo, ze do uszu wchodza i przez to uszole :-). A te ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 15:51:56 | Monika Biermann inne posty tego autora

> Zubrowke proponuje z sokiem jablkowym > Ilona > To chyba dobry pomysl! W zeszlym roku bylismy we Francji i tam jest cos takiego co sie nazywy "Pome" (tak sie czyta) i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 22:29:33 | Monika Biermann inne posty tego autora

> Moja rodzina i przyjaciele z Polski chcac przekroczyc prog naszego domu > musza przywiezc ogorki kiszone i ..... ptasie mleczko. Najczesciej przywoza > ogory w woreczkach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co zrobic, zeby jajka na twardo sie dobrze obieraly?

2003-07-09 06:02:03 | Monika Biermann inne posty tego autora

Niby po ugotowaniu nalezy je "zahartowac" zimna woda. Ja tak zawsze robie i obieraja sie ok, chociaz zdarza sie czasem, ze sa nie do obrania. Tato kiedys opowiadal, ze jeszcze w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 50 ... 90 ... 101 . [ 102 ] . 103 ... 110 ... 127