Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Znaleziono: 1261 wiadomości





Re: Bezowa pierzynka- pytanie

2003-05-30 17:06:49 | Monika Biermann inne posty tego autora

Ja czasem robie skubanca z rabarberem i klade mase bezowa od razu. Dobrze jest dodac do masy bezowej lyzke kartoflanki, aby byla chrupiaca. Monika [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ser plesniowy

2003-06-01 00:23:04 | Monika Biermann inne posty tego autora

Cebulke podsmazyc, dodac pokrojona w plasterki (ok. 0,5 cm grube) cukinie, pokrojone czarne oliwki, posolic, popieprzyc - smazyc az bedzie miekawe (ok. 5 min), polozyc na stostowany chleb ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

kreatywna kuchnia

2003-06-01 00:31:07 | Monika Biermann inne posty tego autora

http://www.nipponham.co.jp/winny/kazari/index .html Monika [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Hawaje??

2003-06-02 16:53:27 | Monika Biermann inne posty tego autora

Zrob Toast Hawai, z gotowana szynka, ananasem i zapiekany serem zoltym (w piekarniku). Mozna tez podobnie zrobic pizze hawai. Monika [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mloda marchewka

2003-06-05 18:40:09 | Monika Biermann inne posty tego autora

Usmazona aldente na oleju z oliwek, posolic, popieprzyc, szczypta cukru i galka muszkatalowa. Mozna zrobic warjant z ruccola: dorzucic przed koncem smazenia i dodac soku z cytryny. Te ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pianka z białek na kruchym cieście

2003-06-16 21:20:22 | Monika Biermann inne posty tego autora

Ja najpierw same bialka ubija do sztywnosci ze szczypta soli, ze nie wyleci z miski. Pozniej cukier na raz i ubijam, az sie cukier rozposci. Dodaje tez ze dwie lyzki kartoflanki - moja mama ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ser feta - co z nim robić???

2003-06-18 17:22:43 | Monika Biermann inne posty tego autora

Mielone jak na zrazy (klopsy, kotlety mielone albo jeszcze inne nazwy regionalne). Dosc ostro doprawoc papryka i czosnkien. Tym "owinac prostokaty z fety i usmazyc. To bedzie cos w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ile waży?

2003-07-01 20:05:21 | Monika Biermann inne posty tego autora

http://www.piekarnia-krzys.com.pl/wyroby.htm http://www.galuszka.com.pl/oferta/of_bulki.ht m Moze pomoze :-) Monika [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiszona kapusta - jak to jest w Niemczech?

2003-07-03 11:08:22 | Monika Biermann inne posty tego autora

W kazdym sklepie jest! Najczesciej w puszkach albo torebce. W wiekszych supermarketach mozna czasem dostac luzem. Szukaj: Sauerkraut albo Weinkraut. Jak do tej pory nawiekszy problem mialam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co prostego na pokaz polskiej kuchni?

2003-07-03 11:23:06 | Monika Biermann inne posty tego autora

Bigosem jak do tej pory wszystkich uraczam (robie pol na pol kiszona i swieza kapusta) - w takiej kompozycji jest to tu raczej nie znane - duzo roznych mies, grzyby itd. Kielbase ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 50 ... 90 ... 100 . [ 101 ] . 102 ... 110 ... 127