Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1521 wiadomości
2002-06-28 12:37:26 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Wg naukowcow (oczywiscie amerykanckich) przecietnie czlowiek zjada w roku > 1,8 kg robali ( niekoniecznie w calosci, moga byc zmielone w mace-tego nie > widac) ale ja bym tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: male muszeleczki2002-06-28 12:42:19 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> No tak mi troche zapiekanka sie marzy, ale... same kluchy? > Myslalam jakiegos brokulka dorzucic czy cus - ale tak do tych malych > muszeleczek jakos mi nie pasuje ... > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: creme fraiche2002-06-28 12:50:31 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme > fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie???? musisz kupić kwaśną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: male muszeleczki2002-06-28 12:52:36 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > możesz dodać. Bym dał dość drobno podziabane, aby miały podobny format > > jak muszelki. Możesz też dać kukurydzę z puszki, groszek zielony i > > marchew ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa/barszcz - odjazd /z pełnym brzuchem2002-06-28 13:13:14 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Otrzymałem od przyjaciół przepis na "pyszną rosyjską zupę jarzynową". Po > wykonaniu okazało się, że to jeden z - pysznych rzeczywiście - barszczy. Czy > on ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: creme fraiche2002-06-28 13:15:33 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > musisz kupić kwaśną śmietanę 30% tłuszczu, albo creme fraiche ;-) > > > Widziałem w opolskim Realu. Jest. > > Crème fraîche to jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak zrobi? sos gorgoznola?2002-06-28 14:03:49 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> >dlatego robi? sos "chrzczony" serkiem topionym, no i pisa?em: doda? do > >smaku. Tak nawiasomówi?c, wczoraj po napisaniu ww poszed?em do kuchni i > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia włoska2002-07-01 06:35:02 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Ale tylko intro na stronie glownej: > Stad powinno juz pojsc: > http://www.lastrada.pl/indexp.html > > Ale lokal i tak nie ma u mnie szans: sprzedaja papierosy wiec ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: skroty ang-niem w przepisach kulinarnych2002-07-01 06:42:55 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > PS: jakbym sie gdzies potknela - to poprawcie:)) tylko drobne błędy w pisowni, ale coś takiego było już od dawna potrzebne! Wartości nie dokładne, ale w końcu kuchnia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sery i opakowania2002-07-01 06:49:41 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Zauwazylem od jakiegos czasu ze sery zolte sa inaczej pakowane > a dokladniej: maja chermetyczne opakowanie i chyba nazwe firmy na nim , > wczesniej sery byly pakowne w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia