Szukana fraza: Autor: "eM" <...@...c>
Znaleziono: 1711 wiadomości
2004-09-13 13:09:38 | eM inne posty tego autora
"Wladyslaw Los" pisze: > Co do pochodzenia nazwy, to wywodzi się ją albo od nazwiska bojara > Dymitra Pożarskiego, jak podałeś, albo od noszącego to nazwisko > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto z coca-cola, czyli kokakola kejk2004-09-13 17:44:43 | eM inne posty tego autora
"Sabinka" pyta: > Czy w takim ciescie bez kakao cola jest bardziej wyczuwalna? Tzn. czy > da sie ja wyczuc jesli sie nie wie ze jest w ciescie? :) Basiek juz doniosl ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nalesniki z mąki gryczanej2004-09-13 18:33:28 | eM eL inne posty tego autora
KasJa <fiume(skasujto)@interia.pl> napisał(a): > Pewien Japonczyk mowil, ze z maki gryczanej robi sie cos ichniejszego, ale > nie pamietam juz co. Moze chodzilo o makaron ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ... jak sie robi? etymologia (itp) w kuchni2004-09-14 08:52:00 | eM inne posty tego autora
"Maciej Jastrzebski" pisze: > Wydania drukiem oczywiście: (...) Bardzo dziękuje. Zakupilam jakis rok temu polska ksiazke kucharska wielkosci szafy dwudrzwiowej, w srodku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak jesc w samolocie2004-09-14 09:32:06 | eM inne posty tego autora
"Krysia Thompson" pisze: > ja myslalam, ze to odbieraja, tak jak nozyczki, szydelka, noze > i inne niebezpieczne materialy A! No wlasnie, czyli co? Plastikowego noza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co dobrego na każdą okazję?2004-09-14 13:37:00 | eM inne posty tego autora
"JerzyN" pisze: > Czegoś tu nie rozumiem. Ja tez nie rozumialam :-), potem odkrylam, ze innych tez poloczenie sody z proszkiem naukowo i tak "od kuchni" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Re: nalesniki z mąki gryczanej2004-09-15 00:56:35 | eM eL inne posty tego autora
KasJa <fiume(skasujto)@interia.pl> napisał(a): >> Wiesz moze jak sie je robi? Nie wiem, ale znalazlem mnostwo przepisow. Klopot w tym, ze wszedzie podaja inne proporcje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cebula - technika2004-09-16 14:26:39 | eM eL inne posty tego autora
Blazej Szymon Patrzalek <b...@s...info_usunto> napisał(a): > Witam !! > > otoz zastanawiam sie czy jest jakas skuteczna metoda/technika krojenia > (szatkowania) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sufrażystki kuchenne - DLACZEGO KARMIMY TEGO TROLLA..?2004-09-16 14:44:33 | eM eL inne posty tego autora
janusz <j...@v...pl> napisał(a): > Wątek "moja żona nie chce gotować" zapchał się spamem o trollu, > ogłoszeniami o plonkach, entegach i et cetera ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sól selerowa do Krwawej Mary2004-09-16 14:57:24 | eM eL inne posty tego autora
Sebastian H. <s...@p...fm> napisał(a): > Gdzie w Internecie można kupić Sól Selerową ??? > > Szukałem po sklepach i nie znalazłem > > A krwawa bez tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia