Szukana fraza: Autor: BasiaBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 718 wiadomości
2005-12-19 17:04:14 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Krysia Thompson napisał: > Pierz, co kiedys, w dawnych czasach, zawiozl do POlski KOMPLETNY > obaid, lacznie z 7 kilowym indorem, Hej, a nie wolisz po prostu tu sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zostaly mi bialka... co zrobic ?2005-12-20 08:15:24 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Nixe napisał: >> Nugat! :) > Dawaj przepis :) Poł kg cukru, 20 deka miodu aromatycznego (ja lubię rzepakowy, ale dowolnie), 1/4 l wody, pół kg (lub ciut ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a to pasztet2005-12-22 13:16:22 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik M.Z. napisał: > Można mrozić, jak tak nieraz robię. > Nic nie traci na smaku. Ale przed, czy po pieczeniu? -- pa, BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a to pasztet2005-12-22 14:56:34 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik batory napisał: > Ja mroże przed pieczeniem. Zamrożony gotowy różni się nieco po rozmrożeniu od > świeżego. Jeśli się zamrozi nieupieczony i upiecze po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z zabaione? Nigdy więcej jaj na miękko?2005-12-23 07:47:24 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Sabina Redlarska napisał: > Co Wy tak na mnie wsiedliscie? Czemu tak nerwowo zareagowaliscie na moj > post? Etam, to Ty jakoś okropnie nerwowo to piszesz, więc te ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Masa marcepanowa2005-12-23 14:42:16 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Tukan napisał: >>Ja zawsze robię marcepany z 40 dag migdałów słodkich, kilka szt. >>gorzkich, 40 dag cukru i troszkę wody z kroplą olejku różanego + sok z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dałem za dużo pieprzu! co teraz?2005-12-23 16:29:47 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Grzesiex napisał: > Jak w temacie, dałem za dużo pieprzu do rosołu wiem że sól można troszke > zneutralizować wrzucając surowego ziemniaka ale czy jest jakiś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: margaryna2005-12-27 09:51:43 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Anet napisał: > No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy oleju. > Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co podaliscie na Wigilie?2005-12-27 12:50:57 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik ewa napisał: > A uważasz, że kpienie z czyjegoś potknięcia językowego jest w > porządku? "Wymądrzanie się" to i tak tylko eufemizm. Są pewne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co podaliscie na Wigilie?2005-12-27 13:14:01 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Misiek napisał: >>Wykpiwanie ich może zmieni obyczaje w narodzie? ;) > Osobiscie watpie Może po przeczytaniu choć jednej osobie język się zaplącze, jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia