Szukana fraza: Autor: "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl>
Znaleziono: 169 wiadomości
2004-11-22 12:30:20 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
>Ale szukam mrożonek na wagę gdzie mogę ocenić wiek surowca. >>Potem gotowanie w parowarze bo szybciej i miękkie przekładam do garczka. > > > > aaa, to prawda, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krewetki czy rozmrażać ?2004-11-25 12:10:35 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> > Nigdy nie probowalam robic bezposrednio zamrozonych. Rozmrazam zreszta > w marynacie (cytryna, olej, czosnek, cebula, dragonka) co im bardzo > pomaga :) > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krewetki czy rozmrażać ?2004-11-26 11:25:03 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> > Mala czerwona papryczka. > > ps. nie papryka :) > > > Ewcia > ponial ,spasibo... Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gdzie zbierać dziką tarninę ?2004-12-01 12:55:52 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> Na Czerwonke Liwską, tam nawet przy szosie rosną > Pozdrawiam, Monika > a te przy szosie sa lepsze bo ciezsze... Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Awantura w domu czyli kolejność dań na Wigili2004-12-01 14:04:10 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
Theli napisał(a): > > Walczyc nie ma co, bo calej rodziny i tak nie przekonasz :) Moze zrob w > kolejnosci takiej, jak oni chca, ale niech tego barszczu i uszek bedzie na tyle ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze raz,Re: solone grzyby z kminkiem2004-12-15 08:10:10 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> > Ponawiam prośbę o radę...gdzie? > Już wiem, że to się nazywa grzyby kiszone. Czy na Święta można je zrobić z > pieczarek lub boczniaków? > mirek > mozna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przepis na sernik2004-12-15 13:57:05 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> > Po _szyi_. Jak by mnie całował po _szyji_, to by oberwał ;-) > > Ewa jak wolisz ale po szyji caluje sie dluzej.... Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?2004-12-17 11:09:07 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> A ja tam zawsze solę tę słoninkę. Nie soli się polędwicy przed smażeniem. Co > do innej wołowiny to normalnie. Ja tak uważam. > Pozdrówka - Agnieszka > ostatnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
ryba2004-12-17 11:10:37 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
Mam pytanko czy ryby przed "obrobka cieplna" moczy sie w zalewie tak jak miesko? a jesli tak to w jakiej i jak dlugo? Pozdrawiam Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryba2004-12-20 12:16:57 | Jerzy Kozłowski inne posty tego autora
> Najczęściej się soli i odstawia na godzinę, czasami skrapia sokiem z > cytryny, sporadycznie białym winem traktuje - pieprzem już nie tak .... trzymaj z dodatkiem soli i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia