Szukana fraza: Autor: "Anna" <a...@p...onet.pl>
Znaleziono: 86 wiadomości
2002-05-16 19:06:27 | Anna inne posty tego autora
Ja nigdy nie potrafiłam zapamietać, od której strony obierac ogórek, dlatego stosowałam prostą metodę: odkrawałam tak około 1/3 i obierałam, jezeli po spróbowaniu był dobry ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czeskie a może Słowackie pysznosci2002-05-24 07:38:51 | Anna inne posty tego autora
Zanim pierwszy raz pojechałam na Słowację to znajoma tłumaczyła mi, że to są takie duże placki ziemniaczane z czym popadnie (moga byz z czosnkiem i serem, a mogą byz z bitą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bakłażan z patelni?2002-04-19 09:59:54 | Anna inne posty tego autora
Moja ciocia stosuje ogien dokładnie taki sam jak do robienia kotletów - schabowych (jesli ma to jakies znaczenie). pozdrawiam anka Użytkownik "bartq" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb i bułki2002-04-19 10:02:29 | Anna inne posty tego autora
Goraco polecam wszelakie wyroby, a przede wszystkim pieczywo z piekarni "Stach" - miejscowosc Piekary. pycha i to wlasnie taka jak kiedys.....ummmmm Anka P.S. nie napisales ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: (P) pyzy na parze mix dluuugie2002-05-15 20:12:20 | Anna inne posty tego autora
dziekuję serdecznie! Własnie dzisiaj sobie pojadłam. Zrobiłam ciasto wg. przepisu nr 2., zostawilam je w misce, pół dnia sobie rosło, a po przyjściu z pracy siup na parę. Potem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czeskie a może Słowackie pysznosci2002-05-24 06:38:22 | Anna inne posty tego autora
A jezeli juz jestesmy przy tym kraju to zna ktos moze przepis na knedle?? mam pól gara gulaszu, a najlepszy gulasz to przeciez z knedlami (Podczas dlugiego weekendu bylam na Slowacji - i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia