Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2004-02-01 22:36:10 | waldek inne posty tego autora
No ale juz wszyscy wiemy, ze w weekendy wychyla leb, a zaraz > sie weekend skonczy i bedzie spokoj na pare dni. ==== Zauważyłem też, że w czasie ferii szkolnych tego czegoś tu nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-01 22:40:19 | waldek inne posty tego autora
==== Obieram, gdy są ubabrane torfem. Jak wiadomo torf jest jadalny, ale jego aromat mi nie odpowiada. waldek ===== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-05 01:28:03 | waldek inne posty tego autora
> ten torf to na ogół końskie łajno. ===== Raz byłem osobiście w pieczrkarni. Duchota i smród, ale zapewniam Cię, że to był oryginalny torf i to nie byle jaki. Nie podejrzewam, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bassett, bzdety czyli poziom grupy2004-02-05 01:30:30 | waldek inne posty tego autora
> > Zauważyłem też, że w czasie ferii szkolnych tego czegoś tu nie było. Chyba > > na sanki z mamusią wyjechało. > > Waldku, zapomniales, ze ferie w roznych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Podpuszczka - co to takiego?2004-02-05 01:36:54 | waldek inne posty tego autora
> Istnieją preparaty zastępujące podpuszczkę zwierzęcą: należą do nich soki i > tkanki roślin oraz grzybów, zwłaszcza znany od lat sok figowy.... ==== Są też już ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest krupnik?2004-02-05 01:39:28 | waldek inne posty tego autora
> Tak wygląda wampirzyca. ==== No i? waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrzydełka z kurczaka w miodzie2004-02-05 01:50:18 | waldek inne posty tego autora
> Skrzydelka wrzucamy do garnka > nastepnie dodajemy 4 - 5 łyzek sosu sojowego , duża łyżke masła > śmietankowego (ja daję 2 ) , przyparawy (co kto lubi , dodawalem vegety ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrzydełka z kurczaka w miodzie2004-02-05 02:01:26 | waldek inne posty tego autora
> czyli tez cholernie ==== Zwykle gówniarzerka nie lubi takich smaków. Woli rozgotowaną cebulę z musztardą (pewnie francuskąąąąą) waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dlaczego nie jesteśmy taką miłą grupą, jak ci na Yahoo?2004-02-05 02:04:26 | waldek inne posty tego autora
> Dlaczego nie jesteśmy taką miłą grupą, jak ci na Yahoo? ==== Bo mamy tu głupka. Kiedyś każda wioska miała własnego głupka, teraz, w dobie globalnej wioski ty nim jesteś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kapusta kiszona2004-02-05 02:27:33 | waldek inne posty tego autora
> > a kwas z kapusty nie spowoduje ze te zeberka beda twarde? > > Miesa to sie nie tyczy, tylko warzyw, np. ziemniakow... Gotowalas kiedys > bigos? ==== Przesądy, przesądy. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia