Szukana fraza: Autor: Zbigniew Pieciul <m...@z...com>
Znaleziono: 52 wiadomości
2003-09-03 19:26:46 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
piotr_toczol pisze: > Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości > news:bj527t$2oak$1@foka1.acn.pl... > >>Uzytkownik ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: żeberka2003-09-12 12:25:52 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
RECEPTION pisze: > > zeberka umyc, wrzucic na osolony wrzatek, ugotowac. > z reszty skladnikow zrobic marynate. posiekac co trzeba, > zmiazdzyc co trzeba, wymieszac itp ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ziemniaczki z grilla2003-09-14 22:08:53 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Danka wrote: > A u mnie jest tak: > > Myję ziemniaczki, kroję je w plastry grubości 1,5 cm, myziam je nieznacznie > w oliwie i kładę na ruszt. A potem już tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kukurydza a gril2003-09-15 22:50:34 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
voitek pisze: >>Jeśli tak, to czy znacie jakieś przepisy, by było smacznie? > > > Nie będzie to przepis z prawdziwego zdarzenia, ale moja znajoma robi tak, że > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: swieza bazylia-szukam natchnienia:)2003-09-17 01:35:00 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
rena pisze: > gdziez ja mialam kubki smakowe, ze dopiero teraz zakochalam sie w swiezej > bazyli, szczegolnie z pomidorem, feta i czarnymi oliwkami. > > ale moze bazylia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ogrzewanie filiżanek/czajniczka do herbaty2003-10-16 12:53:22 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Ewa Dacko pisze: > Aha, jest też brytyjska norma dotycząca zaparzania herbaty (British > Standard BS6008:1980/ISO 3103:1980), niestety, nie mam pełnego tekstu > (online też ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rukola2004-02-24 03:29:23 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Rukola (rucola, ruchetta) wystepuje pod roznymi nazwami, pojawia sie tez bodajze jako arugula, a takze rocket. Polecam salatke pomidorowa z rucola i plasterkami serka bocconcini (swieza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: awokado ?2004-02-24 04:02:12 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Przepisow na guacamole jest tak wiele, jak wielki jest Meksyk. W porownaniu z tym, co proponuje "puszkkka" nie dawalbym oleju, bo samo avocado jest przeciez dosc tluste ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jakie wino pasuje do łosośa?2004-02-24 04:30:27 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Losos zazwyczaj przyrzadzny jest z dosc mocnymi przyprawiami lub podawany w akompaniamencie dosc mocnych sosow, wiec w takiej sytuacji sugerowalbym wino biale o dosc zdecydowanym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: łosoś z piekarnika2004-02-24 13:51:02 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Proponuje taka wersje, b. dietetyczna i super-pachnaca: porcje lososia indywidualnie pakowane w folie lub pergamin - kazdy stolownik otwiera swoja paczuszke na talerzu czyli pod wlasnym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia