Szukana fraza: Autor: "Szymuś" <p...@p...onet.pl>
Znaleziono: 75 wiadomości
2007-05-20 06:22:46 | Szymuś inne posty tego autora
Na kwaśnym mleku też jadłem jak byłem mały ale teraz cięzko kupić mleko "od krowy". Teraz jest tylko mleko "sklepowe" które nie nadaje się do kwaszenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co w słoiki na wakacje2007-05-23 04:48:37 | Szymuś inne posty tego autora
Wyżywić się można wszędzie ale dla niektórych problemem są koszty lub dieta. To mam sens. Sam tak robię często ze względu na dietę. Żona nie znosi soli i praktycznie w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co w słoiki na wakacje2007-05-23 04:52:41 | Szymuś inne posty tego autora
Trochę przesadziłaś :) 3-krotna tyndalizacja wymaga 9 (dziewięciu pasteryzacji) ponieważ tyndalizacja jest to trzykrotna pasteryzacja w odstępach 24-godzinnych. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co w słoiki na wakacje2007-05-23 04:58:43 | Szymuś inne posty tego autora
Nie wiem czy bigos długo wytrzyma. Wszystko co jest z kapustą lub orzechami i nie ma konserwantów trudno się przechowuje. Chyba, że bigos jest bardzo kwaśny. Moje słoiki po 2 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [OT] Zabrudzony piekarnik2007-05-23 05:03:13 | Szymuś inne posty tego autora
Sprawdź w instrukcji, czy kuchenki nie czyści się temepraturą :) Strasznie to śmierdzące ale po ustawieniu temepratury na 250 stopni na 15 minut powinno wszystko odpaść. Lepiej to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co w słoiki na wakacje2007-05-23 15:56:31 | Szymuś inne posty tego autora
Jak widzę pełna gotowość bojowa :) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co w słoiki na wakacje2007-05-24 15:45:15 | Szymuś inne posty tego autora
A może będzie miała remont kuchni i nigdzie nie jedzie :) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb2007-05-26 04:00:31 | Szymuś inne posty tego autora
Ja kiedyś w takiej sytuacji zamiast zakwasu użyłem żuru kiszonego z butelki - kupiłem w sklepie. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb2007-05-28 15:53:14 | Szymuś inne posty tego autora
Zlałem to rzadkie z góry i dodałem trochę świeżej mąki. Jak zaczęło pracować to już byłem spokojny i potem dokarmiałem jak normalny zakwas. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miąsko duszone z czymś w środku, co radzicie?2007-05-29 15:22:29 | Szymuś inne posty tego autora
Zawiń w wołowinę kiszoną kapustę z grzybami [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia