Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 1531 wiadomości





Re: Jak Wy to tolerujecie ?!

2013-06-08 20:16:26 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> Zwykła logika - po prostu pisać tak jak to brzmi fonetycznie. >>> >>> Ale 'reforma' Stokrotki nie opiera się na fonetyce. >> >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: keks bez proszku

2013-06-15 21:18:40 | Stokrotka inne posty tego autora

> Zna ktoś dobry przepis na keks, ale bez użycia proszku? > Ten popularny i w internecie z socjalistycznej Kuchni Polskiej znam, to > jest biszkopt z bakaliami, a mnie chodzi o ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: keks bez proszku

2013-06-15 21:31:19 | Stokrotka inne posty tego autora

> Proszku, który najczęściej dodaje się do keksa (czy tam sody) nie chcę > nie z irracjonalnego lęku przed nim, lecz bo osoba, dla której zrobię to > ciasto, nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: keks bez proszku

2013-06-16 09:38:58 | Stokrotka inne posty tego autora

> Z amoniakiem nie piekłam, choć znam ze słyszenia ciastka amoniaczki - czy > będzie wyczuwalny w smaku lub zapachu po upieczeniu? Piekłaś coś z > amoniakiem? Opary ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: torcik bezowy

2013-06-26 10:25:56 | Stokrotka inne posty tego autora

> Ja ostatnio robiłam tort śmietanowy. Zwykle dodaję do śmietany (do tortu) > odrobinę mączki ziemniaczanej, żeby śmietana utrzymała fason, ale tym > razem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: torcik bezowy

2013-06-26 19:45:27 | Stokrotka inne posty tego autora

Dodaję żelatynę zalaną niewielką ilością gorącej wody i w trakcie bicia się śmietany intensywnie mieszaną do ostygnięcia , i to wlewam do śmietany, jeszcze jak mikser bije ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: torcik bezowy

2013-06-28 17:40:06 | Stokrotka inne posty tego autora

>> Dodaję żelatynę zalaną niewielką ilością gorącej wody >> i w trakcie bicia się śmietany intensywnie mieszaną do ostygnięcia > >> i to wlewam do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Czekoladki a czkawka

2013-06-28 18:00:31 | Stokrotka inne posty tego autora

Zjadłam pralinki, raz, drugi, za kturymś załapałam, że zawsze potem mam czkawkę. Skończyły się. Były rodzynki w czekoladzie. Ten sam efekt. W tym samym czasie jadłam zwykłą ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czekoladki a czkawka

2013-06-28 20:22:34 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> gożką ... >>> Masz kłopot z wykuciem zasad Twojej nowej ortografii? >>> >> zamiast "rz" ma być "ż" - > > Ta-ak? Np. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czekoladki a czkawka

2013-06-30 09:02:01 | Stokrotka inne posty tego autora

>>... po literce p,k,h,t słyszymy "sz" a nie "ż" wynika z budowy naszego >> nażadu mowy. Tak więc opis , że po p,t, k,h piszemy "sz" jest po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 50 ... 57 . [ 58 ] . 59 ... 70 ... 110 ... 154