Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 1531 wiadomości
2014-01-02 13:24:33 | Stokrotka inne posty tego autora
Dotąd widzisz pracowałam, a teraz muszę skończyć z pracą i zacząć zarabiać i dopełniać użędowe obowiązki. -- (tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mini piekarnik2014-01-06 09:54:21 | Stokrotka inne posty tego autora
> Kupiłem mini piekarnik Delonghi. > Na razie upiekłem pizzę i ziemniaki w mundurkach. > Bardzo mi się to urządzenie spodobało, > podsuńcie parę prostych przepisów na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak dobrze usmażyć steka?2014-01-11 20:14:59 | Stokrotka inne posty tego autora
Wołowina jest twarda i suhawa, taką ma naturę. Z wołowiny smacze wyjdą bitki w sosie własnym: kroisz na plastry, bijesz tłuczkiem nie za dokładnie, obsmażasz, aż krew pszestanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak dobrze usmażyć steka?2014-01-13 12:39:14 | Stokrotka inne posty tego autora
> > ps. moj kumpel robi znakomite steki dosc dziwacznym sposobem - marynuje > potem piecze kilkanascie minut w niskiej temperaturze piekarnika nastepnie > wrzuca na minute na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak dobrze usmażyć steka?2014-01-13 15:59:56 | Stokrotka inne posty tego autora
> Jedyne logiczne wyjście żeby się nie przypalało to dać je na patelnię z > WODĄ, która na patelni nie ma szans osiągnąć temp. powyżej 100 stopni - no > ale wtedy już ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak dobrze usmażyć steka?2014-01-13 16:00:55 | Stokrotka inne posty tego autora
> ps. zapomnialem dodac ze stek po usmazeniu powinien jeszcze "odpoczac" > to znaczy nie powinno sie go podawac od razu z patelni... Tak ze wszystkimi kotletami, rybami ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Majonez - pytanie do grupowych specjalistów ;)2014-01-15 20:58:13 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Specjalistą nie jestem, ale spróbowałabym go podgrzać (o ile to domowy >> majonez). Może żółtko się zetnie, a olej zostanie? > > Piekłam paleczki z kurczaka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kompot sfermentował...2014-01-16 11:02:44 | Stokrotka inne posty tego autora
>>> ... z przerażeniem dziś odkryłam co powyżej :/ >>> Brzoskwiniowy... >>> Da się toto jakoś uratować, czy wyciepać wszystko do śmieci, coby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Majonez - pytanie do grupowych specjalistów ;)2014-01-16 11:05:12 | Stokrotka inne posty tego autora
>.. Skłonna byłabym jednak > popróbować tego wirowania, To się wydaje mało prawdopodobne, bo przecież majonez robi się przez szybkie wirowanie mikserem. -- (tekst bez: ó ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kompot sfermentował...2014-01-16 12:02:42 | Stokrotka inne posty tego autora
>> bo to masz może dać ocet. >> I trudno ci będzie liczyć wodę i cukier i kwas, >> bo nie wiesz ile czego masz. > > Octowanie akurat zależy od dostępu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia