Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 262 wiadomości
2012-06-19 19:29:02 | Stokrotka inne posty tego autora
Są gorsze .Dobże , że jest , bo tej tematyki mało w TV, a miło się ogląda, i po zrobieniu nie trzeba jeść. -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-19 19:32:31 | Stokrotka inne posty tego autora
> Pektynę kupowałam kiedyś w sklepie bezglutenowym. Pektyny wcale nie sa zdrowe dla bezglutenowca. Wogóle te wszystkie wielocukry, często będące odpadami z jakiegoś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-21 17:52:49 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Często mają słodkawy smak. >> Człowiek głodny wyczuwa cukier np. w skrobi. >Skrobia jest trawiona /rozkładana/ już w ustach. Nie tylko głodnych >ustach ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-22 19:03:28 | Stokrotka inne posty tego autora
>> NIe ważne dlaczego jest sładka, ważne , że __jest__ słodka. > > Nie jest słodka. Nie ma ani smaku ani zapachu. > http://pl.wikipedia.org/wiki/Skrobia Wikipedia mnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-22 19:09:01 | Stokrotka inne posty tego autora
>> A hemik zatruł mnie dwutlenkiem siarki lub trujtlenkiem siarki (nie >> pamiętam), siedziałam na pierwszej ławce i celowo rurkę z powstającym w >> doświadczeniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-22 19:10:32 | Stokrotka inne posty tego autora
> Ja się popłakałam ze śmiechu po relacji, jak ją nauczyciel chemii otruł > trujtlenkiem - to taki trujący tlenek ;) Odpowiedź na poziomie 6-latka, takim się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-23 19:23:34 | Stokrotka inne posty tego autora
> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność ślinianek > jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki. > Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-23 19:26:11 | Stokrotka inne posty tego autora
>... trudno > się przy takowej demonstracji struć, szczególnie, jak się babrze pod > wyciągiem. NIe było wyciągu. -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-23 20:04:37 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Z tego co pamiętam te też są pszekształcane w glukozę, tyle , że łatwo, >> a część reakcji jest we krwi. > No tym razem potwierdziłaś że nie pamiętasz bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pektyna.2012-06-23 20:06:38 | Stokrotka inne posty tego autora
>>> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność >>> ślinianek jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki. >>> Ponowię ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia