Szukana fraza: Autor: p...@n...chok.kielce.pl (Robert Piotrowicz)
Znaleziono: 21 wiadomości
2000-03-26 00:39:52 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
A owszem, owszem. Strona godna polecenia eRPe -- Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchni a/ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kebab, czy kebap? -Odpowiedz2000-06-15 06:23:38 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
No, a na mnie mowia anastazjolog :-/ eRPe -- Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchni a/ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Jesiotr - jak przyrządzić-Odpowiedz2000-06-30 10:18:08 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Mysle ze bedzie ci smakowal Jesiotr o wadze 1.5-2 kg I Pieczony Jesiotra sparzyc goraca woda, żeby skóra latwiej zeszla. Nasolic i odstawic na 2-3 godziny. Piec w piekarniku podkładajac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
mietus (i sum)-Odpowiedz2000-06-30 20:59:00 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Mietus 1. Ugotowany na krotko i obficie polany maslem 2. Uduszony w masle z cytryna (z sokiem) Sum Z tej ryby robi sie doskonale kotlety. Liczymy 0.5 kg ryby na 4 osoby. Rybe oczyscic ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Rosol AD 1904 (i nie tylko)2000-03-07 10:27:16 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Wpadla mi w rece ksiazka kucharska z 1904 roku Pani Marty Norkowskiej pt. Najnowsza kuchnia - wytworna i gospodarska. Zawiera 1249 przepisow na (chyba) wszystko i powoduje slinotok z bolem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Baranina, gdzie mozna kupic. -Odpowiedz2000-03-08 17:41:54 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Dwa takie dosyc ciekawe przepisy z mojej kolekcji. FRICASSE Z BARANINY 50-60 dag baraniny bez kosci, tluszcz, 2 dag maki, 100 ml smietany, 15 dag pieczarek, 8 dag cebuli, 5 dag wisni z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Golonka z grilla2000-03-11 16:52:17 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Nazywa sie to Golonka Misiora 2 male golonki wieprzowe, wloszczyzna, Lisc laurowy, Kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego, sól, Glazura: 1 szklanka piwa, 1/2 szklanki oleju ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Sos maltański -Odpowiedz2000-01-18 14:41:39 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Gdzieś wygrzebalem taki przepis na sos Maltański 250 g majonezu, pomarańcza, Pomarańczę umyć szczoteczką, sparzyć, osuszyć, przekroić w poprzek, wycisnąć sok. Skórkę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kuchnia indyjska.2000-01-24 20:00:03 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Ktos poszukiwal przepisow kuchni jw. Jestem w posiadaniu ksiązki pt Kuchnia Kryszny. Ponoc jest do kupienia w nastepujacych miejscach: Swiatynia Miedzynarodowego Towarzystwa Swiadomosci ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
g r i l o w a n i e ? -Odpowiedz2000-03-01 16:08:09 | Robert Piotrowicz inne posty tego autora
Dorzuce kilka przepisów na marynaty: Do wolowiny 1/4 szklanki oleju+1/4 szklanki+2 lyzki musztardy (najlepiej ostrej)+4 zgniecione zabki czosnku+sol,pieprz Do wieprzowiny 5 lyzek sosu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia