Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl>
Znaleziono: 266 wiadomości
2003-08-10 18:45:33 | Kyllyan inne posty tego autora
> czy w makach poslkich podaje sie gdzies zawartosc glutenu ? > W makach, to może być co najwyżej opium -- -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Twarog2003-08-11 05:35:58 | Kyllyan inne posty tego autora
> > > Polecam pogooglowanie hasla "ser zgliwialy" (osobiscie nigdy nie > > robilam) > > A ja robię tak: Aby twaróg gliwiał należy go po prostu rozłożyć ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Książki o historii kultury kulinarnej (długie)2003-08-13 07:00:39 | Kyllyan inne posty tego autora
Jedną z moich ulubionych książek są "Gawędy o jedzeniu" Marii Iwaszkiewicz. Córki "tego" Iwaszkiewicza -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobić orzechówkę ?2003-08-13 07:06:58 | Kyllyan inne posty tego autora
Znam najlepszy na świecie (IMO), przepis na orzechówkę, ale spóźniłeś się o jakieś półtora miesiąca -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jedzenie w Krakowie2003-08-14 09:41:30 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Był ten temat przed tygodniem -- -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 www.marusinski.prv.pl/ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Maklowicz2003-08-16 07:23:14 | Kyllyan inne posty tego autora
zaraz na TVPolonia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia starozakonna.2003-08-16 07:58:46 | Kyllyan inne posty tego autora
http://www.jewish.org.pl/polskie/materialy/Je wFAQ/in dex.htm Najlepiej poszukać u źródeł -- -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wino z porzeczek czerwonych2003-08-16 12:31:50 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Zajrzyj tu: http://wino.art.pl/ i tu: http://winna.strona.fm.interia.pl/index.html -- -- pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto francuskie2003-08-16 18:03:50 | Kyllyan inne posty tego autora
> Przesiekać składniki nożem aż się dokładnie przemieszają, szybciutko zagnieść > w jwdną całość i już. > Nie pomyliło Ci się coś Sowo? -- -- pozdrawiam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto francuskie2003-08-16 19:19:11 | Kyllyan inne posty tego autora
> Nieee..... > Chyba. :-) > > A jak to robisz? jak tak robię to mi wychodzi kruche :) Ciasto rozwałkowuje do grubości ciasta na pierogi, na ciasto nożem skrobie bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia