Szukana fraza: Autor: "Tomaso Burkaso" <t...@t...pl>
Znaleziono: 28 wiadomości
2005-03-04 12:17:29 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Witam serdecznie, > Liste czytam juz od dawna i dosc czesto korzystam z podawanych przez Was > przepisow. > Chcialam zaproponowac troche odmienny temat... Wlasnie robiac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jakie wino do deserów?2005-03-04 12:27:37 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> jakie byście polecali wina do deserów ? a może do deserów nie daje się win > ? > Kagor moim zdaniem najlepszy mołdawski to ciężkie czerwone słodkie wino pełne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
cieciorka2005-03-15 13:49:32 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
Co z cieciorki, obiadowego? Pozdrawiam Tomaso [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cieciorka2005-03-16 10:14:46 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> To zalezy co masz na mysli? Jesli samice cietrzewia, to pieczony drób a > jesli rosline, to najwyzej trucizne dla tesciowej, bo cieciorka jest > trujaca. > Obiad mozesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cieciorka2005-03-16 10:17:21 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Polecam hommus - danie nie tyle obiadowe co uniwersalne. Cieciorkę > namaczasz na noc w wodzie, lubi pęcznieć, więc do dużego garnka ją > wsadź. Rano dolej wody, dodaj ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cieciorka2005-03-16 10:30:24 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Witam - ja robie tak: gotuje cieciorke - na patelni dusze > pieczarki lub inne grzyby z cebulka, dodaje ugotowana > cieciorke, 2-3 lyzki smietany i garsc natki pietruszki, sole ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szynka pieczona2005-03-16 10:51:25 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
>> po wyjeciu z zalewy szynke podsmazam z kazdej strony na ostrym ogniu... >> nastepnie szpikuje szynke czosnkiem > > Ale po obsmażeniu?? to sok traci przez nacięcia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: polędwiczki wiepszowe w rozmarynie2005-03-16 11:09:12 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Czy bez tego koniaku to się jakoś da? Nie lubie koniaku i jak kupie > butelke to > będzie stać bezużytecznie. Szkoda mi kupować tylko na polędwiczki. Może > jakims ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cieciorka2005-03-16 11:13:33 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> > To zalezy co masz na mysli? Jesli samice cietrzewia, to pieczony drób a >> > jesli rosline, to najwyzej trucizne dla tesciowej, bo cieciorka jest >> > trujaca ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szynka pieczona2005-03-18 14:06:38 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
>> > Ale po obsmażeniu?? to sok traci przez nacięcia >> obsmaża się właśnie po to żeby zamknąc pory czy inne, i żeby nie traciło >> mięso soków. Polecam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia