Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2002-12-16 11:11:16 | waldek inne posty tego autora
>Papryke pokroic w cienkie paski i po godzinie dodac do > miesa razem z przecierem pomidorowym, sola i pieprzem(do smaku) i dusic > jeszcze 0,5 godziny. W razie potrzeby zagescic ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bony2002-12-16 11:32:31 | waldek inne posty tego autora
> Z tego co mi wiadomo - a jestem rodowitą wrocławianką - to we Wrocławiu na > pewno nie otworzono jeszcze tego sklepu - jest w planach , ale niestety > jeszcze nie dzis ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bony2002-12-17 14:30:02 | waldek inne posty tego autora
> to gdzie bys chodzil po te tanie, niepsujace rzeczy, npo > gdzie???? =========== Mieszkam w okolicy z wieloma sklepami. =========== > teraz pytanie - dlaczego tandenty towar ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nadzienie do krokietow2002-12-17 15:47:58 | waldek inne posty tego autora
> kiej najlepsze "mielone" to siekane mielone :))) > duzy dobry noz, duzo samozaparcia i jedziemy > potem sznycle sa pyszne :)) ========= Mielone, steki itp. ok, (wole ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: śledzie????2002-12-17 16:07:23 | waldek inne posty tego autora
=========== Nie lubie sledzi w occie, a w oleju sa za tluste. Jadlem ostanio pyszne sledzie, ktore byly w zalewie ni to octowej, ni to olejowej. Wygladala ona podobnie jak sos vinigret ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Galaretka z karpia2002-12-17 16:09:53 | waldek inne posty tego autora
=========== Mozna pokornie przyjac, ze grzebanie sie z oscmi (osciami?) nalezy do wiekowiekowej Bozonarodzeniowej tradycji. I juz. waldek =========== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Potrzebny przepis na pieczarki.2002-12-17 16:20:33 | waldek inne posty tego autora
może być na gorąco? > musisz kupić pieczarki z dużym kapeluszem, umyć, obrać, odciąć ogonki. > Pokroić ogonki, cebulkę, podsmażyć na maśle a następnie jak nadzienie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: śledzie????2002-12-17 17:19:33 | waldek inne posty tego autora
> Zalewasz olejem, ale przedtem _skrapiasz_ octem, a cebulę (najlepiej > łagodną) kroisz (najlepiej w plastry) i _wyciskasz_ ręką przed > posypaniem nią śledzia. ========== ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa gulaszowa [P]2002-12-18 09:01:15 | waldek inne posty tego autora
> Rozumiem ze [P] oznacza nasz rodzimy wynalazek. =========== No pewnie. A przepis, ktory Ty dalas to wynalazek wegierski. W Austrii jest jeszcze inaczej. Podejrzewam nawet, ze na samych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Radosna twórczość [P] - wyszlo przydlugawe2002-12-18 09:17:54 | waldek inne posty tego autora
> Teraz proporcje - kielbasa i schab 1:1. My na 50 dkg schabu i 50 dkg > bialej kielbasy zurzylismy 3 cebule, i 4 kromki razowego chleba. Bulion > ma wszystko nakryc warstwa 2 cm ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia