Szukana fraza: Autor: bbjk <a...@b...cc>
Znaleziono: 600 wiadomości
2015-08-25 15:55:54 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-08-25 o 15:44, Piotr pisze: > Zawsze w takich sytuacjach warto pytać, choćby i kelnera > (ja tak przynajmniej robię). Rzadko, ale czasem wie. > Czasem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-25 15:57:41 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-08-25 o 15:54, Waldemar pisze: > Składniki > 1kg jabłek, 0.5kg cukru, litr wina wytrawnego (verduzzo, sauvignon np), > 1 szt cytryna, goździk. Obrać, pokroić na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-25 16:09:07 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-08-25 o 16:03, FEniks pisze: > Dzięki. To mogło być coś w tym stylu. Spróbuję zrobić coś takiego w > słoikach, tylko muszę rozejrzeć się za małymi twardymi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-25 16:10:33 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-08-25 o 16:06, FEniks pisze: > Restauracja nie była rodzinna, ale rzeczywiście mogłam spytać. Gapa ze > mnie. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że było ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-25 16:22:17 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-08-25 o 16:13, FEniks pisze: > O, takie jabłka robiłam zwykle do kurzęcej wątróbki. Jeszcze z cebulką. Tak, z cebulką też. Ciekawa jestem, czy wyjdzie Ci ten smak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wrocławianie umawiają się z rolnikami, by mieć żywność spoza marketów2015-09-03 19:18:27 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-09-03 o 18:32, Qrczak pisze: > Współczuję. > To chociaż może Fakt zaprenumeruj. Albo Flondrę w internetach. -- B. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wrocławianie umawiają się z rolnikami, by mieć żywność spoza marketów2015-09-03 19:19:11 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-09-03 o 18:34, Qrczak pisze: > Nie zapominaj o warzywach. Na sali są jarosze. Warzywa zabijają. -- B. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sushi i ryby świeże2015-09-10 07:31:47 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-09-09 o 22:03, Ghost pisze: > Ryzykował ktoś robić sushi z surowych ryb? Jeśli tak, to gdzie je zakupił? Suszi nie, bo średnio lubię, ale gravlax to moja miłość ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak upitrasić chleb żytni ?2015-09-10 07:59:18 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-09-08 o 18:57, s...@g...com pisze: > Bliska mi osoba ma zdiagnozowaną boreljozę. Leczenie polega na strzelaniu antybiotykami z GRUBEJ artylerii. I to na dodatek nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cukinia na "bigos" - na zimę.2015-09-10 08:03:11 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-09-08 o 18:12, Qrczak pisze: > > Domniemywam, iże owe grochole to jednakowoż sprawdzają swoje pisanie > przed wysłaniem tego w kosmos. Albo wiedzą bez tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia