Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Nixe" <n...@n...pl>
Znaleziono: 924 wiadomości





Re: awokado - omszałe pestki

2011-12-12 15:19:19 | Nixe inne posty tego autora

"XL" <i...@g...pl> napisał > MÓJ tok rozumowania jest zupelnie inny, niż Twój - mój jest taki, że tlen > ZNAJDUJE się TAKŻE w owocach, ponieważ jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: awokado - omszałe pestki

2011-12-12 16:13:01 | Nixe inne posty tego autora

Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości news:1pg1qo3o8c6t5.n5fjyyxnldtz$.dlg@40tude.n et... >> Fermentacja alhoholowa zachodzi w warunkach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: awokado - omszałe pestki

2011-12-12 16:16:16 | Nixe inne posty tego autora

"XL" <i...@g...pl> napisał >> To wytłumacz mi w jaki sposób owoc awokado pobiera > "Owoc pobiera"? - to Twój twór, nie mój. Jakże Ci mogę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: awokado - omszałe pestki

2011-12-12 20:16:25 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 20:33, XL pisze: > A jeśli nie tylko, tzn jeśli innych gazów też tam być nie może, to pewnie > mamy próżnię wewnątrz owocu? - bardzo ciekawe. Nie wiem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: O awokado - wyczerpująco.

2011-12-12 20:22:59 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 20:39, XL pisze: > http://surawka.republika.pl/MZZ11.htm > Historia, uprawa, właściwości odżywcze i zdrowotne. No i super. Dzięki za link. Zwróć uwagę na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: O awokado - wyczerpująco.

2011-12-12 20:40:39 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 21:30, Paulinka pisze: > A ja mam ochotę na guacamole w mojej ulubionej meksykańskiej knajpce ;) Ja najbardziej lubię najprostszy i chyba najbardziej znany ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: O awokado - wyczerpująco.

2011-12-12 20:49:41 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 21:43, Paulinka pisze: > Ja to awokado mogę jeść jak gruszkę, obieram i po prostu jem. Dla mnie w ten sposób jednak trochę za mdłe. Musi być coś na złamanie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: O awokado - wyczerpująco.

2011-12-12 21:11:23 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 21:44, XL pisze: > Owoc brazowieje po przekrojeniu/zgnieceniu, czyli wtedy, kiedy uszkadzane > są ściany komórkowe, wydobywają się substancje komórkowe i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: awokado - omszałe pestki

2011-12-12 21:13:02 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 22:05, XL pisze: > Ten "nalot" to normalna sprawa, żaden grzyb. > Jeśli go nie ma, to owoc jest przejrzały. I tyle. I tyle przepychania, żeby ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: O awokado - wyczerpująco.

2011-12-12 21:16:56 | Nixe inne posty tego autora

W dniu 2011-12-12 22:06, medea pisze: > A ja uwielbiam dojrzałe awokado rozgniecione widelcem, skropione sokiem > z cytryny i wymieszane z odrobiną mielonego twarożku (np ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 40 ... 52 . [ 53 ] . 54 ... 60 ... 93