Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Znaleziono: 262 wiadomości





Re: PRL i jedzenie

2001-09-25 19:36:50 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Wladyslaw Los wrote: > Dobre wedliny w PRL utrtzmaly sie co najwyzej do wczesnego Gierka. > Niemneij i wtedy nielatwo je bylo kupic. Potem z roku na rok > wedliniarstwo u nas ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie....

2002-03-20 14:44:21 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Winniczek wrote: > Witam wszystkich ;) > Czy ktoś wie co to jest i jak się to robi: > 1) Prażucha prosta potrawa charakterystyczna dla rolniczych regionów Polski ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kolejna świąteczna potrawa

2002-03-22 18:37:19 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Janusz Czapski wrot > A co? Kurkę można, gąskę można, cielątko można, karpika można, żabki można, > a pawia nie??? A to niby dlaczego?? > Pozdrawiam :-) > Janusz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: śledzie

2002-03-26 07:58:40 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Zuzka wrote: > Co zrobilam zle , sa bez smaku . > Czy uda sie jeszcze je uratowac , staly tak 2 dni w lodowce i sa okropne . wiele zalez.y od s'ledzi - jakie by?y na starcie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: śledzie oh Pedro!

2002-03-26 10:41:47 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Don Pedro wrote: a nie daaaaaaaawne śledzie z > beczki gdzie odsalało się je poprzez uderzenie w cholewę buta > > Piotr no i stało się muszę na chwilę zanurzyc sie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ?ledzie oh Pedro!

2002-03-26 13:26:15 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Don Pedro wrote: > Bo to nie pora na ^(3)owienie smacznych ?ledzi. Gdzie? kiedy? czyta^(3)em, ?e te > najdelikatniejsze w smaku ^(3)owi sie^ wiosn? (kwiecien, maj) i s? to rybki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wolowina- Panie Władysławie prosimy o głos!

2002-03-26 13:42:02 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Barbara Czaplicka wrote: > Najprostszy sposob rozpoznawania wolowiny, to umiejetnosc rozrozniania > kolorow :-) > wolowina, ktora ma ciemny kolor, to mieso stare > natomiast ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: rybka lubi plywac, chociaz jest niezywa

2002-03-27 18:47:21 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Jarek Mielcarek wrote: > i tak sobie siedzieliśmy, popijaliśmy winko i zagryzaliśmy sałatką z octem > chrupki z rybki. > > jaro prosze; o cia;g dalszy tej opowies'ci ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zaskoczyc babcie.? nie zaskakuj...

2002-07-09 12:54:58 | dawnakuchnia inne posty tego autora

Magdunia wrote: Musi to byc cos, co ode mnie nie bedzie wymagac > duzo pracy, nie bedzie wymyslne, ale cos co bedzie smaczne, ladne i w ogole super ;-))) no to spore wymagania jak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: śledzie oh Pedro!

2002-03-26 11:15:41 | dawnakuchnia inne posty tego autora

k...@p...onet.pl wrote: wspomnienia naszej młodosci.... bo jak każda młodość była najmilsza i jest najlepeij zapamiętana ze swymi smakami i zapachami... > a ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 25 . [ 26 ] . 27