Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2006-03-21 23:19:46 | waldek inne posty tego autora
Maciek wrote: > co przeszkadza z zasoleniu albo zamarynowaniu cienkich plastrow? === To jest tajemnica. Wiele przepisów kulinarnych podaje czynności często niezrozumiałe i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosta piłka - steki2006-03-21 23:29:04 | waldek inne posty tego autora
Marsjasz wrote: > hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka... === Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony. waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosta piłka - steki2006-03-22 16:13:57 | waldek inne posty tego autora
Hanna Burdon wrote: > Ja mielone robię teraz tylko z wołowiny. === Nie będę tej porady traktował, jako wskazówki na stek wieprzowy. :-) To musi być prosty trik, bo przecież w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Solona slonina2006-03-22 18:03:05 | waldek inne posty tego autora
Maciek wrote: > Pytanie brzmialo "co > przeszkadza w zasoleniu cienkich polci sloniny?". Osobiscie twierdze, > ze nic, ale nie znam sie i moge sie mylic - dlatego pytam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosta piłka - steki2006-03-23 01:08:11 | waldek inne posty tego autora
qd wrote: > No dobra, stek z peerelu... > po pierwsze: mieso GRUBO mielone ( wolowe, wieprzowe, mieszane co tam > akurat kucharz mial)czyli nie z oczek na mielone tylko na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czajnik mi smierdzi....2003-04-02 07:43:08 | waldek inne posty tego autora
============ Moj przestal smierdziec po miesiacu waldek ============ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.dom
Re: Cukier puder Sarad i Diamant - widmo !2006-04-18 23:24:48 | waldek inne posty tego autora
ikselka wrote: > Cukier puder był firmy Sarad , więc > niewiele myśląc , wzięłam inną torebkę - firmy Diamant . === Narzekania i tak nic nie pomogą. Obecnie chyba tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Coś na pobudkę...:P2006-04-26 06:33:26 | waldek inne posty tego autora
Akulka wrote: > http://tiny.pl/gwg1 === "Mleczna belgijska czekolada: zawartość mlecznej czekolady min.33,6%," Ja bym im nie ufał: waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Pytanie techniczne2006-04-28 08:49:28 | waldek inne posty tego autora
=== Jak wyciągacie kapary z tych wysokich, ale bardzo wąskich słoiczków? Łyżeczka czy widelec do środka nie wchodzi. Paluch może utknąć tam na zawsze. Próbowałem pęsetą, ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pytanie techniczne_Pytanie o kapary2006-04-28 12:18:55 | waldek inne posty tego autora
=== No i jeszcze do soljanki. Nikt nie robi soljanki? A taka smaczna. :-) waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia