Szukana fraza: Autor: "yapann" <y...@o...pl>
Znaleziono: 495 wiadomości
2015-12-01 22:55:14 | yapann inne posty tego autora
Selgors rządzi - tzn niektóre towary są bezkonkurencyjne (np. gigantyczne pęczki pietruchy czy koperku, kilka innych...) dzięki za przypomnienie o tym pzybytku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)2015-12-04 18:30:31 | yapann inne posty tego autora
też intuicyjnie wybierałam zawsze Marwit (acz ten obecny kiszony Cymesa z dodatkiem marchwii - smakuje pooprawnie.. (jak na sok z butelki - choć wydaje się być trochę rozwodniony)). ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przecier (słoikowy)2016-01-17 23:15:30 | yapann inne posty tego autora
banany nie - z powodów innych. (w tym - kalorii); ziemniaki - no wiadomo że nie samym ziemniakiem się je, a potac jest potrzebny też w daniach gdzie jest sód - a nie tylko przy okazji ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: inteligencja roślin(?)2012-04-21 21:27:50 | yapann inne posty tego autora
"mirzan" <m...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message news:jh556n$qol$1@inews.gazeta.pl... > Inteligencja,to sztuka dostosowania się do sytuacji,w której osoba > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)2015-12-01 22:53:43 | yapann inne posty tego autora
nie wiedziałam, że taka mixtura po zakręceniu słoja się ukisi.... jest to jakiś patent .... (choć czy to tak bardzo mniej zachodu niż 'normalne' kiszenie to nie wiem.... ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)2015-12-01 23:11:51 | yapann inne posty tego autora
ale proces nie musi zabijać - jak kiszenie nie ubija żywości definicja "świeżości" jest tu pewnie inan u różnych z nas - dla mnie na mój użytek żywe to nadal świeże ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)2016-01-17 22:58:46 | yapann inne posty tego autora
ale za jakim przeproszeniem? ... Kupiłam na raz 2 butelki z tą samą datą przydatności (może były z jednego 'miotu' może nie ..) - jeden był ok, (po ok tygodniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jakie bezpieczne środki do zmywarki?2017-01-03 23:07:21 | yapann inne posty tego autora
halo, Ziemia! pytanie Wam nie przeszkadza? (może mam nasypać piasku do zmywarki..) Sztuka odpowiadania na temat jest nieosiągalna dla szanownych rozmwców? czy tylko netykieta (np ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
kiszenie a kwaszenie2011-07-27 09:12:33 | yapann inne posty tego autora
przeczytałam, że podukty kwaszone nie przechodzą fermentacji mlekowej wcale (dotąd łudziłam się, że proces ten jest jedynie przyspieszany, a nie zastąpiony) Wkurzyłam się (na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
degradacja żywności - KONSUMENT JEST WSPÓŁWINNY ! (pozdrowienia od Darwina).2011-07-27 09:52:38 | yapann inne posty tego autora
Osoby które trochę głębiej sie intersują żywieniem, mają pewnie jakiś obraz skali degradacji żywności w skutek powszechnengo 'potaniania' procesu produkcji. Większość ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna