Szukana fraza: Autor: JerzyN <0...@m...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2005-08-18 23:38:32 | JerzyN inne posty tego autora
Konrad Kosmowski napisał(a): [...] _ > *] Kiedyś do golonki podawało się obowiązkowo wódeczkę, w roli > leczniczej - wtedy były problemy z utrzymaniem jakości (badania) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Grzyby2005-08-19 00:02:58 | JerzyN inne posty tego autora
@nn napisał(a): [...] Z twej głupoty. > Nie wiem z czego się tak cieszysz ... bo to co piszesz zabawne nie > jest, w ostatnim czasie jakby coraz bardziej żałosne :> > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jaja gotowane bez skorupki2005-08-19 16:25:50 | JerzyN inne posty tego autora
waldek napisał(a): [...] > === > Dla mnie też. W zeszłym roku, przez cały sezon tyle nie nazbierałem. Ostatni > raz widziałem takie zjawisko jakieś ćwierć wieku temu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co sadzicie o ........2005-08-19 16:31:09 | JerzyN inne posty tego autora
onet napisał(a): >>Przy południowozachodnich oknach małem dzisiaj ponad 54 stopnie, po co >>mi suszarka, >>pozdr. Jerzy > > > przecież nikt Cię nie pytał ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiszona kapusta na ciepło do golonki we Frankonii2005-08-19 16:56:05 | JerzyN inne posty tego autora
Monika Biermann napisał(a): > Nie wiem czy bedzie to mialo taki samak jak we Frankonii ale sprobuj tak: > skaramelizuj cukier na smalcu, dadaj pokrojona cebule, nast. wycisnieta ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do golonki w piwie??2005-08-19 17:01:41 | JerzyN inne posty tego autora
aniared napisał(a): > To broń obosieczna - Twoja wypowiedź nie ma się nijak do pytania. > Moja zresztą też. Obydwie odpowiedzi są na miejscu, żadne z was nie zgłębiło ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: suszenie pomidorów2005-08-20 03:54:06 | JerzyN inne posty tego autora
hary napisał(a): >>a suszysz z gniazdami nasiennymi czy bez? W książce o przetworach czytałam >>że do suszenia nalezy usunąć tę środkową, najbardziej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jajko do tarty2005-08-20 04:01:59 | JerzyN inne posty tego autora
Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a): > Kinga > (zakładam fanklub duszonej i pieczonej cebulki) To jeszcze ją zrób w dwóch lub trzech dostępnych kolorach. :-))) pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak ugotowac barszcz?2005-08-20 04:04:25 | JerzyN inne posty tego autora
Clavell napisał(a): > Witam, > chcialbym ugotowac moja pierwsza zupe i mam ochote na barszcz czerwony. > jakie mieso bedzie odpowiednie (oby nie tluste)? > kiedy wrzucamy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: skrzywdzone ludzie siedza nocami na necie (bylo: Dzudzu)2005-08-20 04:20:49 | JerzyN inne posty tego autora
Hania napisał(a): > tak sobie mysle, ilu jest frustratow na tym swiecie i skad w nich takie > poczucie skrzywdzenia. doprawdy, smutne. Zal mi Ciebie strasznie. > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia