Szukana fraza: Autor: Ewa Dacko <e...@k...pl>
Znaleziono: 149 wiadomości
2004-01-18 14:08:51 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Użytkownik Nessie napisał: > I jeszcze jedno pytanie z dziedziny tortologii: czy śmietana kremówka > ubije się, jeżeli wcześniej rozpuści się w niej żelatynę? Chodzi mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Biała herbata2004-01-27 14:15:57 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Użytkownik Anna G. napisał: > czy ktos może udzielic jakis informacji na temat tego specyfiku? > jak to sie parzy, Gorącą, nie wrzącą wodą. > z czym pije, czy oprócz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak się robi różowy lukier?2004-01-27 15:38:41 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Wkn: > po drugie dodaje sie na przyklad nieco soku z burakow lub gotowego barwnika > kupionego w sklepie /me dodaje soku malinowego raczej (domowego, albo takiego skoncentrowanego z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak się robi różowy lukier?2004-01-27 16:01:40 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Wkn: >>Te buraki to musi byc chyba czuc? > nie sądzę, są słodkie z natury :) Bo chyba moja wyobraznia zrobila male naduzycie i pomyslalam sobie u lukrze o smaku barszczu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: koniec miesiąca...2004-01-28 12:02:36 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Sylwia: > witam!! co robicie na obiad pod koniec miesiąca gdy piszczy w portfelu, > żeby było "dobre i tanie":) ?? 1. Naleśniki i placki 2. Pieczone ziemniaki z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tiramisu2004-01-29 12:51:48 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Waldemar Krzok: > na przykład: bierzesz mascarpone, mango w syropie i mango świeże. Owoce > z syropu ciapciasz, mieszasz z serem, dodajesz syropu tyle, by było > smaczne. Na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Maka orzechowa co zrobic?2004-01-30 16:16:41 | Ewa Dacko inne posty tego autora
mskowronski: > Mam tego 2 paczki, to chyba z orzechow arachidowych. > Na opakowaniu nie ma zadnych napisow. > Mozna z tego zrobic jakies ciasto? > Google nic nie znalazlo i nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto z jagodami -poradzcie??2004-02-04 14:23:13 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Agnieszka Szalewska: > czy jagody do takiej tarty po rozmrozniu odcisnac z soku? bo inaczej to > taka wiecej paciaja bedzie.... Argh, paluszek szybszy od główki. Miałam na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pytanie do miłośników pleśniaka i nie tylko2004-02-09 22:51:46 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Medea: > Czy da się zrobić pleśniaka z rodzynkami? Ma ktoś z Was takie doświadczenia? > Dobre by to było, jak sądzicie? Tak mnie jakoś naszło, chciałabym trochę > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szpinak na ostro2004-02-13 16:03:34 | Ewa Dacko inne posty tego autora
Asia Kopiczyńska: > Kiedyś jadłam szpinak przygotowywany na ostro. Niestety pamietam tylko kilka > uzywanych składników, a innych nie jestem pewna. > Wiem , że na pewno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia