Szukana fraza: Autor: "Dario" <D...@i...nu>
Znaleziono: 80 wiadomości
2003-09-11 16:55:14 | Dario inne posty tego autora
Dobra grappe z dobrej destylatorni pij tylko w temperaturze pokojowej, po jedzeniu z dobrym espresso. Jest to destylat o bardzo harakterystycznym aromacie i przy dobrym wytworcy mozesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nowy - jeszcze jedna proba pytania o figi2003-10-03 17:33:03 | Dario inne posty tego autora
Figi lekko skrop octem jablkowym, aby nie byly za slodkie, obloz maskarpone wymieszanym z mielonymi orzechami i zawin w plastry szynki Parmenskiej. Podawaj na salacie z dodatkiem ruccoli i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nowy - jeszcze jedna proba pytania o figi2003-10-04 22:44:25 | Dario inne posty tego autora
Swieze nie potrzebuja octu jablkowego. Reszta z przepisow jest taka sama. Odstepstwem od regoly sa figi tureckie i marokanskie (machometanie uwielbiaja slodkie). Figa suszona, jezeli ma ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: patent na canneloni2003-11-16 21:07:02 | Dario inne posty tego autora
patent jest bardzo prosty i nie wymagajacy uzycia pompek, strzykawek i czegos tam jeszcze. Przygotoj cisto identyczne jak do lasagnia albo do tagliatelle, rozwalkoj cienko i pokroj w pasy o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: międzynarodówka2003-12-05 18:11:31 | Dario inne posty tego autora
1. Nie podawaj sledzia! japonczycy zajadajacy sie surowymi rybami nie jedza sledzi bo im smierdza. 2. Ryba musi byc nienagannie swieza, najlepiej morska 3. Sosow nie zaprawiaj maka 4 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: międzynarodówka2003-12-05 19:55:34 | Dario inne posty tego autora
Tak jak wina. np. wedzonki dobrze sie komponuja z zubrowka, schaboszczak ze sliwkami mozna podac sliwowice, ae jarzebiak tez bedzie dobry. Filet z jelenia i sosem grzybowym ze starka, itd ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak zrobic dorsza ?!2003-12-11 22:28:32 | Dario inne posty tego autora
"maximo" <k...@w...pl> schreef in bericht news:br9u13$kc$1@korweta.task.gda.pl... > Pomocy, za kazdym razem ryba mi sie rozpada... > probowalem juz smazyc na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tym razem po wlosku - spagetti carbonare?2003-12-16 19:03:55 | Dario inne posty tego autora
co do przepisu do spaghetti albo do tagliatelle nie bede sie wtracal. Orginal zostal prawie juz zapomniany ( tam uzywa sie 'policzkow" swinskich itd.). pamietaj ze jezeli robisz cos po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: panini??2003-12-21 02:35:00 | Dario inne posty tego autora
Panini to po wlosku bulki. Moze chodzi ci o crostini? to najczesciej dlugi chlep: maka, woda, sol, drozdze piwne i olej w formie "bagietki" pokrojone w plastry i zapiekany w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gore!!!2004-01-14 12:20:37 | Dario inne posty tego autora
Dawno temu zamiast startej galki muszkatalowej zlapalem za zproszkowany puder z ostrej papryki. Chcialem zawartosc gara wywalic, ale powstrzymala mnie zmywajaca naczynia Rosa, mieszkanka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia