Szukana fraza: Autor: "Marek Powichrowski" <m...@t...pl>
Znaleziono: 56 wiadomości
2004-01-16 07:16:01 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> Ja dodaję jeszcze oliwę i natkę pietruszki (jeśli akurat mam). > Ewa Ja zamiast oliwy dodaje masło. Jest delikatniejsza. Marek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Becherovka2004-02-02 21:56:06 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
No wlasnie, co do Becherovki ? Jaka potrawa ? Marek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co ugotować, żeby mu się spodobać?2004-02-10 07:51:56 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> > > > > majteczki > > Fela > > Nic dodać nic ująć. > ;-P > -- Moze mu chodzilo raczej o figi ? Marek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pytanie dla dociekliwych2004-03-12 13:54:23 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> Przez całe dzieciństwo pijałam robioną przez moją mamę "musówkę" czyli > drożdże + cukier + woda, odstawiamy do następnego dnia, pijemy. > Pozdrowionka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Solone śledzie2004-03-28 09:20:24 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
Cześć wszystkim, jak długo moczyć solone śledzie ? Czy w czasie moczenia zmieniać wodę (ile razy) ? Jaką zalewę octową zrobić do takich śledzi ? Pozdrawiam, Marek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Solone śledzie2004-03-28 15:37:24 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> > Nieprawda;) > Ja kupuję śledzie z beczki, oczywiście w całości, nie matiasy. I moczę całą > noc. Trochę zabawy z tym jest (ściągnięcie skóry, odfiletowanie) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: coś na zgage2004-04-06 18:19:05 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> > Tesciowa kupuje wodę ( fuj) ZUBER w takich 5- litrowych pojemnikach z > kranikiem. Działa na ten tychmiast ;-))) Trzeba ja pic w 1/3 z 2/3 Jana lub Galicjanki. Jest super. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Zakwas do chleba2004-04-07 21:36:19 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
Czesc, zrobilem kiedys zakwas do chleba i swiezy zastosowalem do zurku i byl pyszny. Ale czesc zakwasu wstawilem do lodowki i ustal sie i powstaly dwie warstwy : na dole gesta i na gorze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Chleb - odstajaca skórka2004-04-08 18:29:08 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
Czesc, zrobilem chleb na zakwasie (całkowicie żytni) i odstała skórka. Nie było zakalca. Jaki popełniłem błąd ? Marek PS. Chleb jest pyszny, ale... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Które śledzie lepsze?2004-04-09 19:57:21 | Marek Powichrowski inne posty tego autora
> Lubię mlecz. Mlecz wymoczony, pokrojony w kawałki, polany obicie cytryną, oprószony świeżo zmielonym pieprzem. Z dodatkiem majonezu według uznania. Prawie jak kawior ;-) Dla ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia