Szukana fraza: Autor: "plitkin" <p...@i...pl>
Znaleziono: 128 wiadomości
2004-12-17 14:50:15 | plitkin inne posty tego autora
Niektorzy wycinaja ten tluszcz i "zyly" na dolnej czesci. Ja to wycinam po ugotowaniu. Ozorki sa pyszne! Szczegolnie z chrzanem! [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pomocy!! twarde ciasto na pierogi!!2004-12-17 20:46:36 | plitkin inne posty tego autora
wloz ciasto do lodowki w torebce foliowej na godzinke (pol godzinki). Ale mocno zawin ta torebke. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przechowywanie pierogow na nastepny dzien2004-12-18 14:15:56 | plitkin inne posty tego autora
Najlepiej zadzwon do tesciowej i zapytaj. 1. Bedzie zadowolona (bedzie uwazala, ze obdarzasz ja szacunkiem w ten sposob, ze pytasz o tak proste rzeczy). 2. I tak jakbys nie zrobila bez jej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ... pizza ..2004-12-22 07:46:48 | plitkin inne posty tego autora
> ok ... ale w pizzeriach jest cienkie ciasto a brzegi suuuper wyrosniete !! > ??? > Lukasz Drozdzowe ciasto. Wydaje mi sie, ze te brzegi w odpowiedni sposob zarijaja poprostu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/2004-12-27 12:00:32 | plitkin inne posty tego autora
Tez mi odkrycie! :-))) Robie w domu bardzo czesto! Ale je sie to nie tylko "z bulionem", lecz ze smietana, z octem i same. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pomysł na interes2004-12-27 12:02:52 | plitkin inne posty tego autora
Sa ludzie ktorzy tym sie zajmuja. Ale nie jest tego duzo. Pracuje w biurze, wiec powiem moje oczekiwania (i kolegow): kanapeczki znudza sie bardzo szybko. A np. taki goracy obiadek rozny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/2004-12-28 11:25:20 | plitkin inne posty tego autora
> Bardzo często? To może jeszcze bardzo dużo?? I może - oby-oby! - mieszkasz > we Wrocławiu i nie masz z kim tę wódeczkę pod pielmieszki??? > Jeśli zapisy jeszcze trwają, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pomocy...2004-12-28 11:29:27 | plitkin inne posty tego autora
Gdyby zamiast kapuchy meiso bylo - powiedzialbym "chebureki" lub "beliaszy". A z kapucha - moze to sa pierozki wietnamskie lub sajgonki (ale takie europejskie - w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/2004-12-28 15:30:15 | plitkin inne posty tego autora
> Jołki-pałki... Nie wieziot mnie!.. > Nu, nichewo, możet kogda nibud' dowiediotsa wstrietitsa. Pust' daże w > Warszawie... Wsiewo Nailutszewo w Nowom Godu. Wzaimno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wwóz mięsa do GB2004-12-28 15:31:36 | plitkin inne posty tego autora
Teoretycznie problem bedzie nie od strony celnikow, tylko sluzby weteerynaryjnej i aktualnej sytuacji w kraju. Kiedy w GB byla epidemia BSE - raczej nie wwozlbys do zadnego kraju z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia