Szukana fraza: Autor: bbjk <a...@b...cc>
Znaleziono: 600 wiadomości
2014-10-15 18:29:23 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-15 18:21, GalAnonim pisze: > Mają wersję słodką (edes) i pikantną (csipos), dla mnie ostra jest za > mało ostro, ale dla reszty domowników muszę mieszać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: No to coś z moich rejonów...2014-10-15 19:22:49 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-15 18:18, GalAnonim pisze: > Czosnek w czekoladzie Dla mnie produkcja tego to zbytni hardkor, ale wzięłabym z ciekawości ząbek na ząb. Marynowany bardzo lubię ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: No to coś z moich rejonów...2014-10-15 20:44:57 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-15 20:10, Jarosław Sokołowski pisze: > To ja tylko dodam, że te patyczki najlepiej będą pasowały > z drewna osinowego. Ale to byłaby sprzeczność. -- B. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: No to coś z moich rejonów...2014-10-16 07:24:16 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-15 23:21, Jarosław Sokołowski pisze: > Niektórzy dostrzegli ją w połączeniu czosnku z czekoladą. > Cieszy mnie, że pokazują się tu różne punkty widzenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Trochę historii2014-10-16 07:55:36 | bbjk inne posty tego autora
Na marginesie różnych sensacji, które tu można wyczytać, polecam tym, co lubią czytać i wiedzieć, książkę "Historia kuchni" Reay Tannahill, autorki "Historii ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sterylna kuchnia Ikselki2014-10-16 09:11:39 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-16 09:04, Jarosław Sokołowski pisze: > PS > Albo też szczur, co w spiżarni się urodził i tam też kiedyś > z przejedzenia żywota dokona. W porządnej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zupa z cukinii2014-10-16 11:27:43 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-16 11:17, Trybun pisze: > I słusznie piszesz że warto być otwartym na nowe pomysły, jednak jeżeli > już tak lubimy uczestniczyć w "owczym pędzie" bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Trochę historii2014-10-16 11:38:04 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-16 11:28, Trybun pisze: > Przyznam że niezbyt lubię takie naukowe czy pseudonaukowe roztrząsanie > zagadnienia żywności, seksu itp. Same w sobie te rzeczy są ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Trochę historii2014-10-16 16:38:23 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-16 16:29, FEniks pisze: > Autorka mogłaby i tutaj zawitać w ramach badań, zwłaszcza tego > ostatniego aspektu, hi hi. Przeszkoda jest taka, że już od dobrych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Trochę historii2014-10-16 17:08:59 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-16 17:05, Qrczak pisze: > Niezła jest też "Historia naturalna i moralna jedzenia" Maguelonne > Toussaint-Samat. O, tego nie znam, dzięki. -- Bjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia