Szukana fraza: Autor: bbjk <a...@b...cc>
Znaleziono: 600 wiadomości
2015-02-11 15:26:43 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 14:05, Pszemol pisze: > Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie :-))) > http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hou rs-sour ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 18:22:22 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 17:47, Pszemol pisze: > Opowiedz proszę więcej o swojej chałce - jakiego przepisu użyłaś i czemu > w lodówce? Przepis taki: 625 g mąki, szklanka mleka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 18:48:16 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 18:34, Pszemol pisze: > Ciekawy jest fragment na wyrabianiu ciasta bez masła i wprowadzaniu > go potem - czy jest na to jakieś wyjaśnienie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 19:08:00 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 19:02, Pszemol pisze: > Mi ktoś powiedział że za długo musiałem wyrabiać ciasto i uwolniłem > zbyt wiele glutenu - stąd uzyskana nadzwyczajna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 19:25:23 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 19:11, Pszemol pisze: > Kilka innych oryginalnych żydowskich wypieków powstaje z zaparzanego. > Ich "bagels" też tej metody używają. Kto wie czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 19:41:17 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 19:29, Pszemol pisze: > >>> Czy orientujesz się czy w ich >>> zwyczajach też się chałkę posypywało makiem, sezamkiem lub czarnuszką? Chałki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-11 19:43:33 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 19:34, Pszemol pisze: > > Bardzo byłbym wdzięczny za przepis. > A całej książki nie masz przypadkiem w jakieś formie ebooka/pdfa? Jutro wklepię ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego2015-02-12 07:41:44 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-11 o 20:10, Jarosław Sokołowski pisze: > Bo ów lokal gastronomiczny serwuje > wyłącznie rzeczy z Włoch, nie tylko wino, ale i wodę mineralną mają > prosto ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-12 08:42:36 | bbjk inne posty tego autora
Tutaj masz fotki przepisów na chałkę żydowską, w rozmaitych wersjach: https://plus.google.com/photos/10938963828851 0355562 /albums/6114858663168221153 -- B. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego2015-02-12 17:12:19 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2015-02-12 o 11:52, Jarosław Sokołowski pisze: > Czy ta Vila Toscana w znaczący sposób wpływa na obiekt wcześniej opisany? O tyle, że ludziom się myli. Chcą do góralki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia