Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@Q...pl>
Znaleziono: 238 wiadomości
2006-08-31 09:16:46 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > Moda na bezcukrowość jest od niedawna, a i cukrzycy coraz więcej... Bajędy pleciesz. Moda na cukier jest od niedawna, jeszcze za Sasów uchodził za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dużo mięsa - co zrobić ??2006-08-31 13:55:36 | BBjk inne posty tego autora
ikselka napisał(a): > Bożena napisał(a): >> Ikselko, a co to za nowość? Do cepelinów idzie surowe mięso, a nie >> gotowane > > To jakiś błąd z tym surowym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dużo mięsa - co zrobić ??2006-08-31 14:03:51 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > He..he, czekałem... Ty, to zapewne Misia... a czekaj tatka latka, żadna Misia, tez coś, phi. -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dużo mięsa - co zrobić ??2006-08-31 18:12:13 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > Też robisz naleśniki, krokiety, pierogi z surowego mięsa? Nie. Robię je z ciasta. -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kubek porcelanowy w dawnym stylu2006-09-02 14:00:28 | BBjk inne posty tego autora
~Bolesław Cienki napisał(a): > To będzie o dawnych czasach... Ale nie tak bardzo... Widziałem, i mieliśmy > je w domu, taki porcelanowy kubek do picia [...] > Czy ktoś wie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zagospodarowanie patisonów i cukinii?2006-09-03 05:53:23 | BBjk inne posty tego autora
JackOss napisał(a): > Mam ze tzy kilo patisonów w pięciu egzemplarzach, i dwa razy tyle cukinii. > I masę słoików litrowych. > Jak szybko i bez wysiłku zbędnego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wena mi padla:(2006-09-03 11:27:58 | BBjk inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): > Odbyłaś stosunek z kurzymi piersiami? Oczom nie wierzę, co na nie tu patrzę! :D -- pa, BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gulasz z grzybów2006-09-15 10:42:12 | BBjk inne posty tego autora
Waldemar napisał(a): > właśnie nie rozumiem skąd ten przesąd z parzeniem grzybów. Też nigdy nie > parzę i smakują. W dawnych książkach kulinarnych zalecano obgotowywać i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gulasz z grzybów2006-09-15 11:03:29 | BBjk inne posty tego autora
Waldemar napisał(a): > no niektóre grzyby to faktycznie, np. piestrzenica kasztanowata. Piestrzenica kasztanowata to śmiertelnie trujący grzyb. Zawiera giromytrynę, która ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kalkulator do procentow2006-09-15 19:08:45 | BBjk inne posty tego autora
ikselka napisał(a): > Po co kalkulator, po co zaraz do Grupy i na całą Polskę, poproś > swojego/znajomych syna szóstoklasistę o pomoc, taniej i mniej > wstydu... Ludek, Ty ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia