Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@Q...pl>
Znaleziono: 238 wiadomości
2006-09-15 19:42:30 | BBjk inne posty tego autora
Nika napisał(a): > Na podstawie wiadomości ze szkoły średniej wyszło mi, ze do 400 g octu > 10% powinieneś dolac 100 g wody. Też mi tak wyszło, 0,4 l octu i resztę wody ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: żywność w no frost -pomocy2006-09-20 07:57:26 | BBjk inne posty tego autora
Katarzyna napisał(a): > Tak samo np pod pokrywka w > metalowym półmisku nie oślizgują się. > a ja ciągle karmie koty Kotów nie karmi się wędlinami, za dużo soli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik pascha w kulkach2006-09-20 14:32:01 | BBjk inne posty tego autora
magda napisał(a): > niedawno bedac w restauracji zydowskiej mialam okazje sprobowac tam sernika > podanego w postaci kulek ( jak lody). W menu byl opisany jako sernik pascha ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik pascha w kulkach2006-09-20 14:44:52 | BBjk inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): > Tylko skąd świąteczne danie prawosławne w restauracji żydowskiej? Podejrzewam, że chcieli tradycje Pesach pożenić ze słodką paschą i polecieli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik pascha w kulkach2006-09-21 08:27:30 | BBjk inne posty tego autora
Jerzy Nowak napisał(a): > Cymes czyli kuchnia żydowska - Katarzyny Pospieszyńskiej zaglądałaś? Też. Pascha jest chyba obca tradycji żydowskiej kuchni, że o kulkach z niej nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik pascha w kulkach2006-09-21 08:59:59 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > Jasne, pochodzi ze wschodnich terenów Polski, a przepis jest w "Cymesie"... Ani pascha nie pochodzi z Polski, ani przepisu na nią nie ma w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik pascha w kulkach2006-09-21 09:19:49 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > A błąd - pascha (potrawa) ze wschodniej Polski obecnie Białoruś, Litwa Rosja > itp. Jasne, wschodnia Polska rozciągała się od Uralu. A w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maslo x mix2006-09-21 19:40:26 | BBjk inne posty tego autora
Ludek Vasta napisał(a): > A jakie mleko sklepowe (prosze mi nie mowic, ze mam jechac na wies i > prosto od krowy) jest w Polsce najlepsze (malo "mlekopodobne")? W ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: GENIALNOSC IZRAELITOW...2006-09-25 04:47:24 | BBjk inne posty tego autora
Prawusek napisał(a): [ciach bzdety] Dzień świra? -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 11:54:41 | BBjk inne posty tego autora
Barbara K. napisał(a): > Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku proszku > do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej. Zrób klasyczny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia