Szukana fraza: Autor: "ostry" <o...@e...com.pl>
Znaleziono: 751 wiadomości
2001-02-01 08:48:35 | ostry inne posty tego autora
1. Podobno - wiedza z jakiegoś programu kulinarnego - tradycyjna "polska" cebula - żółta jest w stosunku do czerownej łagodniejsza, bardziej cebulowa. 2. Czerwona ma inny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Żołądki drobiowe2001-02-05 07:34:47 | ostry inne posty tego autora
Gdzie mówi się szturane, bo na Kaszubach są sztąpane? No to chyba na Kujawach ?:) Moja żona tak mówi a jest lokalna - ja z Warmii ( albo Mazur ?) i moi rodzice zawsze mówili ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasztet z wątróbki - Help2001-02-05 07:39:03 | ostry inne posty tego autora
> Jakiś przepisik na rzeczony pasztet? (Bardzo przekonałby moją mamę o > celowości siedzenia godzinami przed kompem.) Zbiorę się - może jutro - jeśli ktoś do tego czasu nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Likier Benedyktyn2001-02-06 07:49:51 | ostry inne posty tego autora
> Likier Benedyktyn Zapewne ( pomijając te prawa ;) to z Oryginalnym Liquer Benedictin Dom ma to coś niewiele wspólnego. Poza tym jest pewna nieścisłość - jaka wódka 50 % ? Czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka z selerem surowym2001-02-06 11:09:21 | ostry inne posty tego autora
> Poproszę o przepis na sałatkę z surowym selerem! Seler ucierasz na grubej tarce, dodajesz tarte jabłko, zaparzone rodzynki, odrobinę soku z cytryny, troszkę majonezu lub gęstej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Likier Benedyktyn2001-02-06 11:11:31 | ostry inne posty tego autora
> panie, na bimbrze to robili zapewne:) > zawsze mozna bylo rozrobic spiryt czysty i miales te 50% No na spirytusie to brzmi rozsądniej, tym bardziej, że większość dobrych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi leniwe2001-02-06 11:14:25 | ostry inne posty tego autora
> U mnie w domu leniwe to sie robilo tak : - ciach w piach - A ja robię prawie tak samo - tylko mniej pyrów dodaje :) Ach, no i oczywiście oddzielnie dodaje żółtka a oddzielnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka z selerem surowym2001-02-07 07:06:28 | ostry inne posty tego autora
> i tylko jedno pytanie w zwiazku z tym mam: jakie proporcje selera do > jablek??????? Przeważnie 2/3 lub 3/4 selera. Tyle tylko, że najlepszy jest seler wczesno jesienny - teraz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Żołądki drobiowe2001-02-07 07:07:44 | ostry inne posty tego autora
> Cynaderki to pychotka ale z nerek; To tak troszkę wyszło jak masło maślane - przecież cynaderki to nerki ??? -- ostry [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: grzaniec+...2001-02-07 08:12:09 | ostry inne posty tego autora
> Co podalibyscie jako male co nieco do grzanego wina? Najchetniej cos > nie-slodkiego. Chlebek z domowym smaluszkiem :))) -- ostry [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia