Szukana fraza: Autor: "Edyta Jaczewska" <e...@p...onet.pl>
Znaleziono: 45 wiadomości
2006-08-03 10:40:40 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
clafoutis wrote: > a skąd qwa wiesz że beurre blanc w oryginale pochodzi z francji > co ?? Wladyslaw moze to wiedziec na przyklad stad: "beurre blanc [...] The Nantes ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sandacz w smietanie2006-08-03 13:48:14 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
clafoutis wrote: > to legenda . pełno ich się tworzy na potrzeby rynku. > > piotr hehehehe. okay. sos beurre blanc nie powstal we Francji, Larousee Gastronomique klamie, za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sandacz w smietanie2006-08-03 18:20:53 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
clafoutis wrote: > > ale się zacietrzewiłaś . widzisz wielką różnicę między przepisami ??? > > piotr heh, czlowieku... a widzisz roznice miedzy zacietrzewieniem a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sandacz w smietanie2006-08-03 19:42:48 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
clafoutis wrote: > całe zamieszanie wynikło z drobiazgowości. drobiazgowosc? raczej scislosc albo dazenie do precyzji w nazewnictwie. > ja wypowiedziałem się: "to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sandacz w smietanie2006-08-03 20:18:47 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
clafoutis wrote: > jakos nie protestowałaś gdy lekceważącym tonem wyrażał sie o moich > wypowiedziach. ( skoro już jetseś taka akuratna dobrze by było > wszystkich tą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia