Szukana fraza: Autor: Nessie <r...@p...gazeta.pl>
Znaleziono: 63 wiadomości
2004-06-13 09:50:16 | Nessie inne posty tego autora
Barbara Czaplicka wrote: > Tylko kiedy ten durny Zachod i Hameryka zmadrzeja.. Co masz na myśli, konkretnie? Bo lizozym jest już od dość dawna używany jako konserwant także na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zielony pieprz w kulkach - Piotr i Paweł, Poznań2004-06-13 12:02:48 | Nessie inne posty tego autora
Phil Lemon wrote: > Niniejszym oświadczam, iż w poznańskim Piotrze i Pawle, na ul. > Jugosłowiańskiej, zakupić można pieprz zielony granulowany. :) Kto chce - > niech czym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ogorki malosolne2004-06-13 14:08:18 | Nessie inne posty tego autora
monicus wrote: > a no i zauwazylam, ze chlorowana kranowa warszawska (przeze mnie zwana > warszawianka) sie nie nadaje do kiszenia (ani do mycia twarzy:]), nawet > gotowana ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: herbata joginska z mlekiem - ktos zna?2004-06-13 14:36:57 | Nessie inne posty tego autora
ElComandante wrote: > moze to to: http://www.culinaryteas.com/Masala_Chai.html Właśnie zrobiłam sobie herbatę według tego przepisu, wielce zaintrygowana. Smakuje bosko! :) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zielony pieprz w kulkach - Piotr i Paweł, Poznań2004-06-13 15:26:29 | Nessie inne posty tego autora
Sowa wrote: > Ma obłędny, wspaniały, niepowtarzalny aromat i nie jest taki ostry jak > czarny. > > Sowa - wielbicielka zielonego pieprzu Ha! Trzeba będzie spróbować ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wolowina po burgundzku2004-06-13 17:14:40 | Nessie inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > - ale do ktorej trzeba przewidziec sporo (flaszke) czerwonego wina... A drogie to wino musi być, Ewciu? Bo ja bym bardzo chętnie taką wołowinę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wolowina po burgundzku2004-06-13 18:24:45 | Nessie inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > Teoratycznie to powinien byc burgund (u mnie 5-6 euro najnizsza cena), > i stad zreszta nazwa potrawy. No 5 EUR to jeszcze nie tak tragicznie... miałam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zielony pieprz w kulkach - Piotr i Paweł, Poznań2004-06-13 18:59:44 | Nessie inne posty tego autora
Phil Lemon wrote: > Zbigniew Pieciul [M...@S...zeta-media.com] wrote: > > : GRANULOWANY??! Czy raczej - caly, w ziarnkach, nie mielony? > > A to jest jakieś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wolowina po burgundzku2004-06-14 15:38:13 | Nessie inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > Troche sie boje ze burgund w Polsce moze byc o wiele drozszy niz we > Francji :-( Nabyłam Sophia Merlot za obłędną cenę 6,95 zł. Zaraz lecę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z czym czutney?2004-06-15 11:00:52 | Nessie inne posty tego autora
eM wrote: > Jednym slowem, do wszystkiego, na co przyjdzie Ci ochota, bo towarzystwo > czatni zalezy od kombinacju smakowych, ... > PS2. No nie moge sie zdecydowac, czy chutney ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia