Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Mateusz Piąty <...@...pl>
Znaleziono: 30 wiadomości





Re: Największa kulinarna...

2009-04-04 13:26:48 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Kiedy byłem małym chłopcem (Breakout? ;)) w czasie pieczenia ciast waliłem z kopa w piekarnik kiedy mama wyszła z kuchni - tak uwielbiałem zakalec :)))). A po włożeniu ciasta do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Największa kulinarna...

2009-04-04 13:29:38 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

To wprawdzie nie moja wpadka ale mojej mamy (jakoś swoich nie pamiętam w tej chwili). Gotowała kiedyś kompot i chciała dodać trochę cynamonu. Pomyliły się jej słoiczki i zamiaast ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Największa kulinarna...

2009-04-04 13:32:47 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

A Ty co masz do powiedzenia? Wygląda na to, ze nic [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Wypiekacz do chleba - czy warto?

2009-04-04 13:38:58 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Używałem ok 2 lata z lenistwa. Twierdzę, że nie warto. Lepszy dobry robot który wymiesza ciasto chlebowe a piec lepiej w zwykłym piekarniku. Chleb pieczony w maszynce ma dziury po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Największa kulinarna...

2009-04-06 07:45:56 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

!delete From "z...@g...com" [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Największa kulinarna...

2009-04-07 17:19:37 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

To niech będzie moderatorem. Mnie to nie przeszkadza ale czytać go nie muszę. [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Jak "naprawić" niedowędzone mięsko?

2009-12-23 05:53:56 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Jest wołowina po wędzeniu ale chyba za króko wędzona bo w środku jest taka półsurowa. Jak najlepiej doprowadzić ją do "jadalności"? Jakoś zaparzyć, czy możze w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak "naprawić" niedowędzone mięsko?

2009-12-24 03:51:19 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Dzieki wam za podpowiedzi. Zrobiłem tak jak radzi Iksełka. Na 120 minut i 120 stopni w rękawie. Mięsko pyszne i do tego trochę sosu mam :) Wołowinę dałem do wędzenia pierwszy raz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak "naprawić" niedowędzonemięsko?

2009-12-25 05:51:15 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Okazało się, że 120 minut to było może za długo i może temperatura trochę za duża. Mięsko jest bardzo smaczne ale straciło trochę miękkości. Kroi się dobrze ale bardzo ostrym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Grzybowa - pytanie po fakcie

2009-12-25 05:53:44 | Mateusz Piąty inne posty tego autora

Muszę spróbować z pęczakiem. Ja zawsze robię z makaronem a grzybki wyciągam (łebki) i po odsączeniu smażę w cieście nalesnikowym (może byc na mleku albo na piwie) [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3