Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ??

Grupy

Szukaj w grupach

 

??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-28 22:40:55

Temat: ??
Od: "WMA" <w...@t...com> szukaj wiadomości tego autora

Hej!

Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete, zoltko
plynne?
(Tak na marginesie bardzo dobre do pieczonej albo gotowanej ryby)

Wacek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-28 22:45:39

Temat: Re: ??
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete,
zoltko
> plynne?
U mnie w domu mówiło się na to "jajko w koszulce". Nie wiem, czy mój dom
jest reprezentatywny dla reszty Polski... :-)

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-28 23:02:01

Temat: Re: ??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le mercredi 28 janvier 2004 ŕ 23:45:39, Hanna Burdon a écrit :

>> Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete,
> zoltko
>> plynne?
> U mnie w domu mówiło się na to "jajko w koszulce". Nie wiem, czy mój dom
> jest reprezentatywny dla reszty Polski... :-)

U mnie tysz (ale tez jestem ze Szczecina wiec to malo
reprezentacyjne...)

Albo jajka "mollet" (ale to po francusku)


Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-28 23:26:54

Temat: Re: ??
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 28 Jan 2004 22:40:55 GMT, "WMA" <w...@t...com>
wrote:

>Hej!
>
>Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete, zoltko
>plynne?
> (Tak na marginesie bardzo dobre do pieczonej albo gotowanej ryby)
>
>Wacek
>
U mnie - pouched egg...
;-)
Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-28 23:43:27

Temat: Re: ??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 29 janvier 2004 ? 00:26:54, Art(Gruby) a écrit :

> U mnie - pouched egg...

Teraz mnie (c) wrocilo :

oczywiscie "oeufs pochés", po fr.


Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 00:28:09

Temat: Re: ??
Od: "TEMPVS" <e...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1158918742.20040129000201@yahoo.com...
| Le mercredi 28 janvier 2004 ŕ 23:45:39, Hanna Burdon a écrit :
|
| >> Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete,
| > zoltko
| >> plynne?
| > U mnie w domu mówiło się na to "jajko w koszulce". Nie wiem, czy mój
dom
| > jest reprezentatywny dla reszty Polski... :-)
|
| U mnie tysz (ale tez jestem ze Szczecina wiec to malo
| reprezentacyjne...)
|
| Albo jajka "mollet" (ale to po francusku)
|
|
| Ewcia

tak sie sklada ze tez jestem ze Szczecina i nazywam takie jajko zupełnie
.... tak samo


--
TEMPVS


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 00:57:32

Temat: Re: ??
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



"Art(Gruby)" wrote:
>
> On Wed, 28 Jan 2004 22:40:55 GMT, "WMA" <w...@t...com>
> wrote:
>
> >Hej!
> >
> >Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete, zoltko
> >plynne?
> > (Tak na marginesie bardzo dobre do pieczonej albo gotowanej ryby)
> >
> >Wacek
> >
> U mnie - pouched egg...
> ;-)
> Art(Gruby).
>
> Abyssus abyssum invocat.


Art! Raczej poached egg....
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 07:11:29

Temat: Re: ??
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 28 Jan 2004 23:26:54 GMT, "Art(Gruby)" <j...@p...net>
wrote:

>On Wed, 28 Jan 2004 22:40:55 GMT, "WMA" <w...@t...com>
>wrote:
>
>>Hej!
>>
>>Jak sie nazywa jajko gotowane w wodzie, bez skorupki, bialko sciete, zoltko
>>plynne?
>> (Tak na marginesie bardzo dobre do pieczonej albo gotowanej ryby)
>>
>>Wacek
>>
>U mnie - pouched egg...
>;-)
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.


we woreczku???????
trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 15:26:24

Temat: Re: ??
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> >U mnie - pouched egg...
> >;-)
> we woreczku???????
> trys

ROTFL!!!

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 21:37:55

Temat: Re: ??
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 28 Jan 2004 16:57:32 -0800, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:

.
>
>
>Art! Raczej poached egg....
>MB


Duh!!! masz racje , jak zwykle...
LOL
;-)))

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Garnek do pieczenia kurczaka :)
Pozdrowienia
Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)
Fantastyczny przepis
Kruszon

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »