Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia 34-urodziny

Grupy

Szukaj w grupach

 

34-urodziny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-03-12 12:45:08

Temat: 34-urodziny
Od: "GochaBielsko" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady? Chodzi mi
przede wszystkim zeby to nie bylo jakies zwykle dania. Myslalam o kremie
brokulowym, ale co na drugie danie, nie mam zielonego pojecia? Prosze o
pomoc, najlepiej jakbym mogla to zrobic w piatek i tylko w sobote i
niedziele odgrzac.

Za wszelkie sugestie z gory dziekuje
Gocha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-03-12 12:50:29

Temat: Re: 34-urodziny
Od: "j_dzdzownica" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "GochaBielsko" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:et3i1a$9tg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady?

34-urodziny nie są tego warte zachodu.
Kiedyś to zrozumiesz.

j_d

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-03-12 19:04:48

Temat: Re: 34-urodziny
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam,
> Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady? Chodzi mi
> przede wszystkim zeby to nie bylo jakies zwykle dania. Myslalam o kremie
> brokulowym, ale co na drugie danie, nie mam zielonego pojecia? Prosze o
> pomoc, najlepiej jakbym mogla to zrobic w piatek i tylko w sobote i
> niedziele odgrzac.
>


Ja czasami robię takie roladki z piersi kurczaka/indyka z nadzieniem
pietruszkowo-orzechowym.
Ten przepis to z jakiejś babskiej gazety, nie pamiętam dokładnie co to było.

Trzeba rozbić tłuczkiem pierś kurczaka natrzeć solą i pieprzem.

Natkę pietruszki, orzechy włoskie, czosnek granulowany, oliwę, sól, pieprz -
wszystko razem zmiksować na gładką masę. Nie podam dokładnych proporcji bo
zawsze to robię tak na oko. Masa po zmiksowaniu jest bardzo zielona, a jeśli
chodzi o przyprawy to wg własnego uznania.

Tą masę rozmarować na jednej stronie piersi kurczaka zwinąć w roladkę, spiąć
wykałaczką.

Roladki podsmażyć na złoty kolor na oliwie. Do tego przygotować ciemny sos.

Smacznego

Monika





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KUPA MIECI
Skrobia ziemniaczana
E Draga, Draga
[OT] c.d. moderacji
Jaka... kawa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »