« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-12 12:45:08
Temat: 34-urodzinyWitam,
Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady? Chodzi mi
przede wszystkim zeby to nie bylo jakies zwykle dania. Myslalam o kremie
brokulowym, ale co na drugie danie, nie mam zielonego pojecia? Prosze o
pomoc, najlepiej jakbym mogla to zrobic w piatek i tylko w sobote i
niedziele odgrzac.
Za wszelkie sugestie z gory dziekuje
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-12 12:50:29
Temat: Re: 34-urodziny
Użytkownik "GochaBielsko" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:et3i1a$9tg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady?
34-urodziny nie są tego warte zachodu.
Kiedyś to zrozumiesz.
j_d
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-12 19:04:48
Temat: Re: 34-urodziny> Witam,
> Mam prosbe co polecilybyscie zrobic na urodzinowe dwa obiady? Chodzi mi
> przede wszystkim zeby to nie bylo jakies zwykle dania. Myslalam o kremie
> brokulowym, ale co na drugie danie, nie mam zielonego pojecia? Prosze o
> pomoc, najlepiej jakbym mogla to zrobic w piatek i tylko w sobote i
> niedziele odgrzac.
>
Ja czasami robię takie roladki z piersi kurczaka/indyka z nadzieniem
pietruszkowo-orzechowym.
Ten przepis to z jakiejś babskiej gazety, nie pamiętam dokładnie co to było.
Trzeba rozbić tłuczkiem pierś kurczaka natrzeć solą i pieprzem.
Natkę pietruszki, orzechy włoskie, czosnek granulowany, oliwę, sól, pieprz -
wszystko razem zmiksować na gładką masę. Nie podam dokładnych proporcji bo
zawsze to robię tak na oko. Masa po zmiksowaniu jest bardzo zielona, a jeśli
chodzi o przyprawy to wg własnego uznania.
Tą masę rozmarować na jednej stronie piersi kurczaka zwinąć w roladkę, spiąć
wykałaczką.
Roladki podsmażyć na złoty kolor na oliwie. Do tego przygotować ciemny sos.
Smacznego
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |